Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:34, 14. 6. 2018.

| Društvo

U novom “Zumiranju” o tome gde je Srbija u novom hladnom ratu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti

Kako će sukobi i netrpeljivosti među pojedinim državama na svim stranama sveta uticati na Srbiju, u emisiji Zumiranje govorili su izvršni direktor Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Zdravko Ponoš i poslanik i urednik u Novoj srpskoj političkoj misli Đorđe Vukadinović.

Kako je ime Makedonije poslednja prepreka tome da bivša jugoslovenska republika uđe u NATO, sve su prilike da će se to ubrzo i desiti. U toj situaciji Srbija bi manje-više postala okružena članicama NATO-a, ali Ponoš smatra da mi tu ništa ne možemo uraditi, te da moramo pogledati stvari izdaleka.

Ja podržavam neutralnost. Mislim da ovo što mi imamo nije neutralnost, ne samo što nije priznato, nego što nije ni unutrašnje raščišćeno, da u svim tim srpskim okolnostima koje postoje u ovom društvu, otprilike ta neutralnost znači ne u NATO. To je neka podloga iz koje se onda crpi raspoloženje za neutralnost, mada je vrlo jaka i ova proistočna opcija - priča Vukadinović.

Celu 92. emisiju "Zumiranje" nedeljnika Vreme možete pogledati iznad teksta.

Inače, ovo je poslednje “Zumiranje” pred letnju pauzu, a nove epizode publika će moći da pogleda na jesen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Marković

    02:40 // 15. 6. 2018.

    Поштовање за господина генерала Поноша,једног од најперспективнијих официра који зна о свим аспектима војно-гео политичких питања.Једино ми није јасно зашто се форсира у зумирању лажни припадник Влашке мањине г.Вукадиновић.Оно што он анализира може се наћи у свакодневној штампи.Што се тиче Макединије, неће то ићи тако брзо колико су се у НАТО надали, зато су и поставили Заева на власт да им служи.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: