Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 16. 6. 2021.

| Društvo

U petak kreće kupališna sezona na babušničkom bazenu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
bazen
Samo se čeka lepše i toplije vreme; foto: Lj. F.

Sezona kupanja na bazenu u Babušnici počinje u petak, 18. juna, a u prva tri dana ulaz će biti besplatan. Cene se nisu menjale u odnosu na prošlu godinu, pa dnevna ulaznica košta 120 dinara, a iz Turističke organizacije očekuju da se sezona ove godine produži jer je osposobljen sistem za dogrevanje vode.

U 10 sati se zvanično otvara babušnički bazen, a radno vreme svakog dana do kraja sezone biće do 19 sati. Pored dnevne ulaznice od 120 dinara na blagajni se mogu kupiti i mesečna karta po ceni od 1.500 dinara i sezonska od 2.500 dinara, a iznajmljivanje suncobrana i ležaljki je 200 dinara.

Direktor Turističke organizacije Babušnice Milan Stanković kaže su određene i privilegovane kategorije koje neće plaćati ulaz.

Deca do 8 godina, osobe sa invaliditetom, trudnice, penzioneri, oni koji su se vakcinisani na kovid punktu na bazenu kojih je nešto više od 100, ali i zdravstveni radnici koji su radili u kovid sistemu i na vakcinaciji - kaže Stanković.

Sredinom jula biće organizovana tradicionalna škola plivanja, a ove godine, kako kaže direktor, organizovaće se i škole plesa i kik-boksa.

Sezona će zvanično trajati do 10. septembra, ali se u Turističkoj organizaciji Babušnice nadaju lepom vremenu kojim bi se ona produžila ako vreme bude odgovarajuće.


Rešen problem sistema za dogrevanje vode

Zatvaranje kupališne sezone u Babušnici diktiraju vremenski uslovi, pošto se varoš nalazi u planinskom području i hladan vazduh se noću spusti u kotlinu. Da bi se sezona produžila, ali i da bi voda bila topla tokom leta kada nastupe hladniji dani, postavljen je veliki broj panela koji su namenjeni za dogrevanje vode.

Ipak, oni nisu bili u funkciji sve do ove godine kada su osposobljeni i konačno mogu da dogrevaju vodu. panali Konačno proradeli; foto: Lj. F.

Sada imamo paneli koji su u funkciji, nadamo se da će moći i duže da traje sezona. Sistem funkcioniše, testiran je, probe su izvršene. Izabrali smo najlakši način da to prevaziđemo, kupljeni su delovi, izmenjivači toplote, prvobitni nisu odgovorali ovoj snazi, sada su adekvatni. Nešto više od 2 miliona je uloženo u to. Kupljen je i robot da čisti dno bazena - objašnjava direktor Turističke organizacije.

On očekuje da se radom panela temperatura poveća za minimum za 4 do 5 stepena, pa da se samim tim i sezona produži ukoliko drugi deo septembra bude povoljan.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Skaplja

    16:45 // 16. 6. 2021.

    Kupi bata aki za 2 hiljade evra

    • Naprdno

      02:10 // 17. 6. 2021.

      Aki,maki,saric,legija,braca vucic...za 2000din i nasu decu.

  • Okupajte se pa lockdown

    14:42 // 16. 6. 2021.

    Beograd

    [ Izvor: Mediji ]

    16. 06. 2021. 13:50

    "Korona u teškom obliku na jesen, polagaću račune 22. juna"

    • Lockdown now

      21:22 // 17. 6. 2021.

      NIJE GOTOVO, PANDEMIJA SE VRAĆA! Britanija prijavila NAJVEĆI PORAST novozaraženih od korone od februara!

      Izvor: Tanjug, Foto: Beta/Saša Đorđević |pre 2 sata|pre 2 sata

  • Milan

    10:55 // 16. 6. 2021.

    A gde spadaju radnici tigra sa izgubljenim zdravljem i bez novca? :(

    • Dzamiristan

      14:25 // 16. 6. 2021.

      Tigar zovu dzamija,radnike tigra dzamijci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: