Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:35, 27. 1. 2022.

| Društvo

U planu izgradnja crkve između klinika niškog Univerzitetskog kliničkog centra [anketa]

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
plan
Crkva će biti između klinika UKC-a; foto: M. S.

Crkva Živonosnog istočnika presvete Bogorodice biće izgrađena između Klinike za kardiologiju i nefrologiju i glavnog ulaza Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, a ustanova je decembra prošle godine dobila i građevinsku dozvolu za taj poduhvat. Iz Kliničkog ne preciziraju da li će izgradnja biti ove godine, ali kažu da ima dosta zainteresovanih donatora koji bi pomogli podizanje verskog objekta.

Anketa
Prošlog leta je usvojen urbanistički projekat Zavoda za urbanizam za crkvu koja će biti na površini od 70 kvadrata, a v.d. načelnik Uprave za građevinarstvo Miroljub Stanković kaže da je Klinički centar krajem prošle godine dobio i građevinsku dozvolu za taj objekat.

Mala crkva će, kako navodi, biti dopunski i prateći objekat zdravstvene ustanove. crkva Projekat je radio arhitekta Dimitrije Marinković; foto: M. S.

Crkva se nalazi između zgrade Kardiologije, Nefrologije i te centralne pešačke komunikacije, na dobrom atraktivnom mestu. Inače, na tom mestu, gde je izdata građevnska dozvola za crkvu, ne nalazi se u tom bloku nijedno drvo i zbog izgradnje crkve neće biti posečeno nijedno drvo, to je park, a drveće je po obodu - navodi Stanković.

Projekat je radio arhitekta iz Vojvodine Dimitrije Marinković, a radove bi, kaže, trebalo da plate donatori. Da ima zainteresovanih donatora potvrđuju i iz Univerzitetskog kliničkog centra, ali ne preciziraju da li će gradnja početi ove godine, kao ni to koliko će koštati.

Inače, paraklis, odnosno mala crkva, je i 2011. godine izgrađena ispred niškog Doma zdravlja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Милан Стојановић

    00:17 // 11. 2. 2022.

    Христ је једини лек. Да буду једно као што смо ми једно (Мисли на једносуштну и нераздељиву Пресвету Тројицу). Када су питали Христа ко је Он шта да мисле о њему, рекао је слепи прогледају, мртви устају, болесни се исцељују. А свети Јован предтеча и крститељ крстио га је у реци Јордану, Бог Отац изговори "Ово је Син Мој љубљени који је по мојој вољи."Дух Свети сиће на Исуса у виду Голуба.

  • Nesa

    07:23 // 29. 1. 2022.

    Crkva je samo slovo na papiru.Gde je crkva da se usprotivi fasistickom rezimu?? Gde je crkva da se usprotivi kada ljudi ginu u ratovima?? Vidljivi su samo kada treba da uzmu novac za vencanje ili sahranu!!

  • Stotije

    22:14 // 28. 1. 2022.

    Niti Univerzitetski diverazantsko fakultetski velikonaučni klinički centar nema veze sa zdravljem niti ovi što vode crkvu imaju veze sa Bogom.
    A što se tiče gradnje, treba kao u španskim telenovelama ,,crkva,, u ,,bolnicu,,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: