Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:31, 4. 3. 2010.

| Društvo

U policijskoj akciji greškom ranjen civil

Autor:E.J.V.Izvor:Južne vesti
Ivica Dačić

 Blagoje Stanković (66) iz Vladičinog Hana ranjen je u četvrtak uveče u Grdeličkoj klisuri prilikom policijske akcije presecanja ilegalne trgovine narkoticima.

Prema rečima ministra policije, Ivice Dačića, Stankovića je vatrenim oružjem ranio policajac, kome je kasnije određeno policijsko zadržavanje. Stankoviću je metak prošao kroz grudni koš gde se i zadržao. Po rečima lekara imao je sreću da mu projektil nije povredio ni jedan od vitalnih organa tako da je van životne opasnosti.

- Do nesreće je došlo jer se radilo o istim automobilima sa sličnom registracijom, a potera se zbila na istom mestu se gde se nalazio i Blagoje iz Vladičinog Hana. Protiv policajca koji je pucao biće pokrenuta krivična prijava. Ono što je važno reći, to je bila akcija presretanja kanala ilegalne trgovine drogom. Blagoje se, očigledno, zatekao u sred akcije. Posle njegove reakcije kada je vidno bio uplašen, pokušao je da pobegne sa lica mesta i tada je došlo do upotrebe vatrenog oružja policajca. Smatramo da je policajac načinio grešku. Protiv njega neće biti pokrenuta samo krivična prijava nego sve ono što ide u okviru radnih odnosa ministarstva unutrašnjih poslova. Stanković se verovatno uplašio pošto su policajci bili u civilu što je običaj za presretanje takvih kanala, tako da je verovatno mislio da je upao u neki napad ili pljačku - izjavio je Dačić.

- Policijski posao svakim danom nosi rizik sa sobom jer podsećam da je u poslednjih 20 godina život je izgubilo blizu 1.000 pripadnika našeg ministarstva. Tu bi trebalo imati i odgovornost da policajac mora da proceni kada će upotrebiti vatreno oružje kako ne bi stradao neko ko nije uključen ni u kakav kriminalni lanac što se dogodilo večeras - rekao je Dačić u Nišu, koji je u Klinički centar ovog grada stigao avionom Vlade Srbije iz Tirane u Albaniji.

Dačić nije hteo da odgovori da li je presečen lanac narkotika kada je Stankovic ranjen. Porodica Blagoja Stankovića sinoć je bila u vrlo stresnom stanju i nije htela da da izjavu za medije, rekavši da "to neće činiti bez advokata”.

 

Lekari: Imao sreću

Srbobran Trenkić, prvi čovek niškog Kliničkog centra rekao je da je Blagoje tanković pogođen u grudi, ispod vratnog dela.
- Pacijent je apsolutno van životne opasnosti i ne očekujemo nikakve komplikacije. Imao je sreću da se metak zadržao ne povredivši ni jedan vitalni organ tako da je projektil izvađen jednostavnom hirurškom operacijom - rekao je Trenkić.

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • S.Srdjan

    23:52 // 5. 3. 2010.

    Cuda se desavaju ne kao proizvod Bozje Volje vec kao posledica neznanja i nestrucnosti (barem u Srbiji).Auto iste marke i slicnih registracija ko koga ... a naravno poslusajte nam direktora klinike(audio) kako smisleno, apsolutno profesionalno u stavu "ministar je tu" objasnjava da to nije "nista" ustrelna rana podkozno zrno "Djura ce ti oprostiti sto te je tukao" to je bilo ono.. malo smo operisali pa sto bi se reklo eto lako je to...sve ce biti dobro moglo je gore...
    Ministar je obznanio da je presavesni policajac uhapsen podnesena prijava protiv njega kaznice ga (juce) kad se ispitaju sve okolnosti ... Ali borba protiv kriminala je na prvom mestu.Nesto se cudno zbiva u ovoj zemlji, samo da nas ne pohapse ako nosimo crne cipele i bele majce mozda odgovaramo "opisu."

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: