Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 22. 1. 2021.

| Društvo

U poslednja 24 sata preminuo još jedan pacijent KC Niš i jedan Opšte bolnice u Prokuplju

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
korona
U Srbiji je na bolničkom lečenju od kovida 4.731 pacijent, a 161 na respiratorima. ; foto: Vanja Keser

Od testiranih 10.638 u poslednja 24 sata, na kovid je pozitivno 1.709 građana, poslednji su podaci Ministarstva zdravlja. U Srbiji je od posledica virusa preminulo 19 ljudi, od toga je jedna osoba bila pacijent Kliničkog centra u Nišu i jedna Opšte bolnice u Prokuplju.

Virus je potvrđen kod 172 pacijenta koji se leče u kovid objektima niškog Kliničkog, a ukupno je hospitalizovano 228 ljudi.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 6 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju - saopštavaju iz KC Niš.

Na lečenju u kovid bolnici Zdravstvenog centra u Leskovcu trenutno je 67 ljudi, a koronu ima 41 pacijent, dok je u dve kovid bolnice u Vranju 98 pozitivnih na kovid.

Iz Opšte bolnice u Prokuplju navode da je hospitalizovano 37 ljudi iz Topličkog okruga, od toga 28 sa koronom.

Na kiseoničkoj potpori trenutno je 24 pacijenta.Svi pacijenti su pod 24 - časovnim nadzorom od strane lekara i medicinskog osoblja Opšte bolnice ‘’Dr Aleksa Savić’’. Nažalost, uprkos svim naporima naših lekara, 1 pacijent covid pozitivan iz opštine Prokuplje preminuo je u toku jučerašnjeg dana u našoj bolnici. U toku jučerašnjeg dana nije bilo transportovanih pacijenata na dalje lečenje u KC Niš - saopštavaju iz Opšte bolnice.

Kad je reč o Pirotskom okrugu, registrovano je 8 novozaraženih kovidom, od toga 5 iz Pirota i 3 iz Bele Palanke.

Juče je u Covid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno ukupno 106 pregleda, od kojih je 27 prvih i 79 kontrolnih (26% prvih pregleda u odnosu na ukupan broj pregleda). U Opštoj bolnici Pirot leči se 23 bolesnika (12 iz Pirota, 3 iz Dimitrovgrada, 5 iz Babušnice, 3 iz Bele Palanke) - navode iz Zavoda za javno zdravlje.

U Srbiji je na bolničkom lečenju od kovida 4.731 pacijent, a 161 na respiratorima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: