Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:46, 20. 12. 2013.

| Društvo

U prihvatilištu psi jedu jedni druge

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Prihvatiliste-1

Psi koji se sa ulica dovode u leskovačko prihvatilište počeli su da jedu jedni druge o čemu svedoče fotografije i snimci koje su u pokušaju da skrenu pažnju na ovaj problem objavili zaposleni.

Oni tvrde da se to događa jer nema dovoljno hrane za više od 200 pasa, dok iz JKP "Komunalac", čija ZOO Higijenska služba rukovodi prihvatilištem, tvrde da razlog međusobnog ubijanja pasa nije nedostatak hrane koja se, prema njihovim rečima, prihvatilištu nedeljno dopremi u količini težoj od tone.

Zbog svega ovoga, prihatilište je danas posetila i Veterinarska inspekcija.

Zaposleni se žale i što u prihvatilištu nema ni vode, ni struje još od osnivanja, a kažu da je problem sa nedostatkom hrane kulminirao u poslednjih 5 do 6 meseci. Smeštene životinje nazivaju "živim leševima".

- Rebra su im se ocrtala, mučeni psi! Mesecima smo ukazivali na problem, tražili sastanke sa nadležnima, dobijali odgovore da psima neće da bude ništa ako ne jedu jedan dan i šikanirali su nas. Bili smo prinuđeni da snimimo raskomadane leševe da svi vide šta se ovde događa - pričaju zaposleni u prihvatilištu.

Uznemirujući snimci

Oni mole donatore da pomognu i ističu da prihvatilištu nedostaju i tablete protiv parazita i vakcine protiv štenećaka.

- Imamo i štence, a nemamo vakcine. Tu ne možemo sami ništa, ali se za hranu snalazimo se na svaki mogući način. Kad čujemo da neko kolje svinju, zamolimo ga da nam sačuva kožu i iznutrice, pa im to pripremamo i dajemo, a sve to dovozimo o svom trošku - kažu u prihvatilištu.

Dragan-Milenkovic Dragan MilenkovićMeđutim, direktor JKP "Komunalac" Dragan Milenković tvrdi da su psi zbrinuti dobro i da se, prema ugovorima sa veterinarima, redovno vakcinišu i sterilišu.

On smatra da razlog toga što psi međusobno ubijaju i jedu jedni druge nije njihova glad i da su snimci leševa pasa u prihvatilištu "publikovani u negativnom kontekstu sa političkom pozadinom".

- To je normalno, dešava se i među ljudima, a kamoli među životinjama, sami se među sobom izujedaju i ubijaju se. Nije u pitanju hrana, nje ima. Sklopili smo ugovor sa bolnicom, Domom učenika i studenata, Gerontološkim centrom i kafanama da ih obilazimo i hranu koja preskoči dovozimo u prihvatilište - kaže Milenković. 

On dodaje da je bolje da pas bude zbrinut u prihvatilištu nego da ostane na ulici.

- Prošle godine je Grad zbog ujeda pasa lutalica platio odštetu od preko 40 miliona dinara. Tvrdim da radimo kvalitetno, a sve što kažem potkrepiću papirima, dao sam nalog da se prikupe - ističe Milenković.

Ovo prihvatilište se nalazi u bivšoj farmi za tov svinja u Turekovcu. 

Slike su uznemirujuće i ne preporučuju se mlađim, ni osetljivim osobama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djole

    18:24 // 18. 1. 2014.

    U ovoj oblasti je takodje kradja i korupcija !
    Kakv smo mi to narod ???
    Bar da imamo stotinak Vucica !!!

  • Tatjana9090

    22:26 // 24. 12. 2013.

    Ako se već spominje glad ljudi, napominjem da ne treba porediti babe i žabe. Letos ne možeš da nađeš radnika za branje višanja.Koliko znam turističke agencije već uveliko prodaju letovanje.

  • El Duderino

    16:45 // 22. 12. 2013.

    U Srbiji je veci problem sto ljudi jedu jedni druge!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: