Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 13. 8. 2015.

| Društvo

U prokupačkim selima masovno kradu vodu

Autor:B. R.Izvor:Južne vesti
vodomer
Nema vodomera i plaćanja; foto:wikimedia/Arthur Murray

75 domaćinstava u desetak prokupačkih sela nelegalno je priključeno na vodovod, otkrila je dvonedeljna kontrola komunalne inspekcije i JKP “Hameum”.

Prema rečima direktora “Hameuma“ Aleksandra Simonovića zbog toga što meštani sela oko Male Plane nelegalno koriste vodu sa gradskog vodovoda i za polivanje bašti, legalni potrošači u ovim selima često ostaju bez vode ili imaju slab protok. 

direktor jkp hameum Direktor JKP "Hameum" kaže da će prvo pokušati da se dogovore sa nelegalnim potrošačima

Zbog nelegalnih potrošača u selima Mađare i Bresničić gotovo da nema vode. To je problem koji ćemo rešiti, jer ćemo prvo opomenuti sve one koji su nelegalno priključeni da legalizuju priključke, a ako to ne urodi plodom, protiv njih će nadležna inspekcija podneti prijave - kaže Simonović.

Upozorava i da postoji mogućnost zagađenja vode, jer “onaj ko sam buši cev i priključuje se na gradski vodovod može da zagadi pijaću vodu”.

Simonović kaže da će nakon kontrole sela, biti proveravani i priključci u gradu.

Inače, priključak na vodovod sa bušenjem cevi košta 19.000 dinara, a ukoliko se obavljaju i dodatni radovi, poput bušenja asfalta, radovi se naplaćuju po utvrđenom cenovniku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Влајко

    08:28 // 14. 8. 2015.

    Јавашлук,..кад их нико не контролише.Ал нови директор је преузео мере да се прекине са досадашњом праксом,кажу да је штедљив ради све по слову закона ,уверен сам да ће временом све што није функционисало да доведе у ред.Друштво у коме сви имамо једнака права и обавезе је императив.

  • Alex

    17:51 // 13. 8. 2015.

    Barem 1/3 korisnika sa gradskog vodovoda u Prokuplju nema vodomere nego placa vodu pausalno... sto znaci da mogu da potrose koliko god hoce, placaju pausalno negde 150-200 din po clanu domacinstva. To je najveci problem jer licno znam ljude koji mesecno trose stotine kubika za zalivanje basti i njiva, a placaju pausalno po par stotina dinara mesecno!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: