Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:23, 21. 3. 2020.

| Društvo

U prokupačkoj bolnici dva pacijenta sa korona virusom

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
bolnica
Prva 2 pacijenta zaražena u Prokuplju; Foto: lj. M.

Na infektivnoj klinici prokupačke bolnice “Dr Aleksa Savić” koja pored Prokuplja, pokriva i opštine Kuršumliju, Blace i Žitorađa, trenutno leže 2 pacijenta inficirana korona virusom, rekao je gostujući na TV Prva niški epidemiolog Branislav Tiodorović. Ovu informaciju u prokupačkoj Bolnici, ali i gradskom Štabu koji je formiran nakon uvođenja vanrednog stanja niko nije demantovao, ali i nije zvanično potvrdio.

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović kaže da nije informisan da u Prokuplju ima inficiranih od virusa korone, te je novinara Južnih vesti uputio na nadležne u Bolnici, gde su rekli da im je zabranjeno bilo kakvo davanje izjava i naglasili da sve u vezi zaraženih možemo dobiti na niškom Institute za javno zdravlje ili u Ministarstvu zdravlja.

Mi u ovom trenutku ne možemo ništa da kažemo jer nam je zabranjeno da dajemo bilo kakve izjave u vezi epidemije virusa korone. Jedino što u ovom trenutku sa sigurnošću možemo reći je da činimo sve napore da virus ne uđe u zdravstvenu ustanovu i da sačuvamo medicinsko osoblje, jer im kako se predviđa, narednih dana i nedelja tek predstoje veliki izazovi i borba za spašavanje ljudskih života – kažu u prokupačkoj bolnici.

Ono što odgovorno tvrde, a samim tim i demantuju glasine koje su se pojavile u Prokuplju, to je da su svi medicinski radnici u Bolnici zdravi i da do danas nema ni jednog zaposlenog koji je pozitivan na korona virus.

Inače, gostujući na TV Prva, epidemiolog Tiodorović je rekao da je u Nišu trenutno kod 28 osoba potvrđen korona virus, od čega je 10 hospitalizovano, jedan više nego sinoć, a ukupno su proverene 54 osobe. Među 28 zaraženih je 9 zdravstvenih radnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Istina

    10:10 // 23. 3. 2020.

    Sve se zna i ko i kako!
    "Ovo je mali grad,u njemu sve se zna"!
    Bezobrazno i opasno je ćutati!!!

  • vojca

    19:41 // 21. 3. 2020.

    A da nije jos neko NE RAZUMEM NIKO NE POTVRDJUJE Pa ljudi treba da se zna tacan broj cemu skrivanje Ovo je sve olako shvaceno a u govnima smo do guse...

  • bex

    16:00 // 21. 3. 2020.

    zapamtite šta su rekli danas...moraće već sutra da priznaju...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: