Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 14. 12. 2010.

| Društvo

U selu kod Leskovca bojkotuju plaćanje komunalija

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – Meštani sela Lipovice, na Zboru građana, doneli su odluku da ne plaćaju austrijskoj kompaniji "PWW" usluge iznošenje smeća iz njihovog naselja.

Prema oceni seljana, nisu obavezni da plaćaju bilo kakve račune ovoj kompaniji jer nisu sklopili pojedinačne ugovore.

Ključni razlog za negodovanje meštana ovog sela je pismeno obaveštenje koji su nedavno dobili od kompanije "PWW" da će biti tuženi ako ne izmiri račun za iznošenje smeća.

Izvršni direktor komapnije "PWW“ Srđan Nisić ocenjuje da su isključivo postupali po odlici lokalne samouprave i da su meštani ovog, kao i drugih naselja, dužni da izmiruju obaveza za iznošenje komunalnog otpada.

U selu Lipovice ocenjuju da nemaju ,,naročite količine otpada’’ i da ga koriste za đuvrivo, sem plastike, i ako PWW želi da je preuzme, spremni su da je ustupe i za to bi, smatraju Lipovčani, ta kompanija trebalo da izdvoji odgovarajuću nadoknadu.

- Sa građanima koji nisu u stanju da izmire obaverze u okom mestu, kao i drugde, napravili smo reprogram dugovanja – kaže Srđan Nisić, izvršni direktor PWW u Leskovcu.

U Lipovici je, inače, 850 meštana stavilo potpis na peticiju za neplaćanje računa, što je 90 odsto domaćinstava ovog naselja.

Ukoliko dođe do sudskog spora, čulo se na zboru, meštani će radikalizovati proteste, odnosno pokušaće da "sruše lokalne organe vlasti".

Neplaćanje komunalnih usluga je manir koji je prisutan u mnogim sredinama juga Srbije.

U nekim delovima Leskovac, kao što je slučaj sa MZ Marko Crni, i pored više akcija, ponovo se stvaraju divlje deponije, a za novonastalo stanje međusobno se optužuju komšije, koje tvrde da formiranja novih divljih deponija dolazi zbog neefikasnosti komunalnih službi.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: