Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 19. 10. 2022.

| Društvo

U selu pored Niša osmislili inovativnu metodu za rupe - gurnuli ih pod tepih

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
donje vlase2
Problemi sa rupama gurnuti pod tepih; foto: T. T.

Krateri, osipanje asfalta i otežano kretanje vozilima po uzbrdici, nateralo je neke od meštana da osmisle novi način krpljenja rupa i to tako što će ih prekriti tepisima. Kažu da im ova inovativna metoda ublažava "truckanje" i sprečava dalje propadanje asfalta, a građani je komentarišu i kao ekološki prihvatljivu.

Zbog neadekvatnog održavanja seoskih puteva, glavna ulica u Donjem Vlasu prepuna je udarnih rupa, a isto je i na putu pre ulaska u selo, koji vodi do groblja i šuma. donje vlase4 Staze i tepisi duž puta; foto: T. T.

Kako kažu meštani nisu se do sada žalili nadležnima, jer ne očekuju da će im izaći u susret, ipak, nekome su rupe zasmetale i rešio je da stvar uzme u svoje ruke. donje vlase Nova inovativna metoda; foto: JV/T. T.

Ne otkrivaju ko je postavio tepihe i staze, ali ističu da postoji valjan razlog za to. Naime, oni napominju da su rupe nekoliko puta popunjavali, ali bezuspešno, dok nova metoda "krpljenja" daje nešto više rezultata.

Rupe se nasipaju peskom ili čime već i onda se preko njih stavi tepih da voda ne bi slila materijal kada pada kiša, jer je velika uzbrdica, plus traktori redovno prolaze - objasnio je meštanin.

donje vlase3 Put koriste meštani za odlazak na groblje ili u šumu; foto: JV/T. T.Iako duž puta gde se sada šarene tepisi i staze niko ne živi, stanovnici kažu da ga redovno koriste, posebno sada kada pripremaju drva za ogrev.

Ovu interesantnu ideju, Nišlije uveliko dele na društvenim mrežama, a neki je nazivaju i inovativnom metodom "Gurni rupu pod tepih". Pored toga što smatraju da ima i dekorativnu namenu, ističu i da je ekološki prihvatljiva, jer umesto da stari tepih bude bačen u reku, on dobija novu korisnu ulogu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    08:43 // 21. 10. 2022.

    Samo vi komentarisite ali tepisi su bolje resenje od krpljenja rupe?DUZE TRAJU!

  • Dragan Petrovic

    08:40 // 20. 10. 2022.

    Vi ste dragi zemljaci iz okoline izborna baza ovih naprdnjaka...zato se krpite kako znate,od rupe u kucnom budzetu,vode,struje,puteva,itd,a kad dodju izbori po crvenu i nesto malo preko,redovno na mitinge...trajace sigurno do novih izbora,a medjarci vam nisu daleko,oni ce sve uraditi u stilu drzi vodu dok majstori odu,ali za pare...pa sretno vam bilo,prst na celo ubuduce.Zlatni tigar,zar ne??

  • Torpedo

    19:44 // 19. 10. 2022.

    Mozda ima neki stari tepih u Kabinetu Sotirovske, pa da se pruzi na neku od rupa ,na niskim ulicama ! Ne mora da je u boji asvalta, vazno da se obavi svecano polaganje tepiha i proglasi da rupe vise nema !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: