Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 13. 9. 2021.

| Društvo

U školama u Nišu prosečno jedno ili dva odeljenja prešla na onlajn, među njima i prvaci OŠ “Ratko Vukićević”

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
škola
Prvaci iz OŠ "Ratko Vukićević" u izolaciji do 19. septembra; ilustracija; foto: Lj. J./JV

Pošto među đacima ima zaraženih kovidom, a pozitivna je i učiteljica, jedno odeljenje prvaka u niškoj Osnovnoj školi “Ratko Vukićević” od četvrtka, 9. septembra, pohađa nastavu onlajn. V. d. načelnika Školske uprave Niš Predrag Nešović kaže da ne zna koliko je za sada ovakvih odeljenja jer se to dinamično menja, ali da ih ima prosečno jedno ili dva po školi.

Direktorka škole “Ratko Vukićević” Divna Stevanović ističe da će prvaci koji su u izolaciji zbog korone onlajn nastavu pratiti do 19. septembra.

Kad se u odeljenju pojave dva deteta koja su pozitivna, prema stručnom uputstvu, odeljenje ide u izolaciju. Oni od 9. septembra nisu u školi i radiće onlajn do 19. Istog dana i učiteljica se testirala i ona je pozitivna. Ko je kome preneo, više ne znamo niti možemo da znamo. Pošto je to odeljenje celodnevne nastave i ima dve učiteljice, i druga se testirala i ona je negativna - kaže Stevanović.

Da će svako odeljenje osnovaca u kome bude dvoje ili više zaraženih đaka preći na nastavu na daljinu kaže i v.d. načelnika Školske uprave Niš Predrag Nešović, ali tvrdi da ne zna koliko je trenutno ovakvih odeljenja jer se to, kako navodi, menja iz dana u dan.

To je dinamično, nemamo tačnu informaciju. Ta odeljenja koja su bila na onlajn nastavi vraćaju se posle 10 dana na neposrednu, a ova druga, na primer, prelaze na onlajn, tako da je to dinamično. To se menja iz dana u dan - kaže Nešović.

Mada naglašava da to nije masovna pojava, kaže da je u školama na onlajn nastavi prosečno jedno ili dva odeljenja iz jedne škole.

Nešović dodaje da se od danas nastava odvija po kombinovanom modelu u odeljenjima sedmog i osmog razreda u osnovnim školama u Nišu, Doljevcu i Beloj Palanci, dok srednjoškolci, kako je ranije saopšteno, nastavu u potpunosti prate onlajn.

Ministar prosvete Branko Ružić istakao je danas da se ni na koji način ne razmišlja o prekidanju obrazovno-vaspitnog rada na regularan način i da su brojevi zaraženih učenika i nastavnika veoma niski.

Podsetimo, u petak je doneta odluka da sedmi i osmi razred imaju kombinovanu nastavu, a da srednjoškolci rade od kuće. Osim za Niš, Doljevac i Belu Palanku, na jugu Srbije ovakva odluka važi za sve škole u Vranju, Preševu i Bojniku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Toma Tošić

    00:04 // 15. 9. 2021.

    Samo u oš Duško Radović, 3 odeljenja trećeg razreda u kojima i 2 od tri učiteljice iz tih odeljenja i to samo ono što ja provereno znam.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: