Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:05, 5. 3. 2020.

| Društvo

U školi kod Blaca popravljen plafon koji se srušio dva dana pre početka polugođa

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
učionica
Delovi plafona na podu učionice u Višeselu; Foto: Privatna arhiva

Deo plafona učionice isturenog odeljenja blačke Osnovne škole “Stojan Novaković” u Višeselu obrušio se dva dana pre početka drugog polugođa, pa srećom niko nije povređen, potvrdio je načelnik Školske uprave Dragan Gejo. Do popravke završene pre par dana, dva učenika seoske škole nastavu su pohađala u susednom selu Barbatovcu.

Dok se na telefon matične škole u Blacu niko nije javljao, načelnik Školske uprave u Nišu rekao je za Južne vesti da je reč o staroj školi koja je delom renovirana i gde su tokom prošle godine uređeni toaleti.

Čistačice koje su došle da srede učionicu pre početka nastave primetile su obrušeni plafon koji se urušio najverovatnije zbog kiše, vlage i lošeg vremena. Odmah su preduzete mere da se sve raščisti i dovede u red, odnosno stvore uslovi za nastavu, a u međuvremenu deca su organizovanim prevozom išla u susednu školu u selo Barbatovac- kaže Gejo.

IMG-1c4609e28ce47c654108eee70b7e017e-V Deo plafona završio na podu; Foto: Privatna arhivaŠteta je sada sanirana, a učenici su se vratili u svoju učionicu. Ipak, s obzirom na to da se obrušio veći deo plafona, malobrojni meštani ovog sela se pitaju šta bi bilo da se to desilo nekoliko dana kasnije, odnosno kada su dva osnovca bila u toj prostoriji.

Škola u selu je stara i oronula. S vremena na vreme se uradi njeno “šminkanje”, ali nadležni nikada nisu imali sluha za ozbiljniju sanaciju i za stvaranje uslova da naša deca bezbedno pohađaju nastavu. Zato je i sve manje ljudi ovde, a svi koji mogu, odlaze iz sela – kaže jedan meštanin.

IMG-bc8540659606e5cc447a6522654af294-V Škola u blačkom selu Višeselo; Foto: Privatna arhiva I dok većina škola u Topličkom okrugu, naročito one po selima nemaju ni najosnovnije uslove za boravak dece i održavanje nastave poput škole u Višeselu, ministar obrazovanja Mladen Šarčević je početkom godine u medijima najavio uvođenje virtuelne stvarnosti i hologramskih nastavnika u obrazovni sistem Srbije.

Većina zaposlenih u školama u Toplici kažu da se radi o nerealnim obećanjima jer je ono sa čime se suočavaju prosvetni radnici nedostatak osnovnih uslova za nastavu, poput nesređenih toaleta, hladnih učionica, loših uslova za rad bez interneta i računara, a i ranije se dešavalo da su se poput ovog u Višeselu, čitavi plafoni u učionicama obrušavali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: