Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:33, 26. 3. 2019.

| Društvo

U školi u merošinskom selu i dalje poljski toaleti

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Poljski toalet
Deca moraju da izađu iz školske zgrade da bi koristili toalet; Foto: čitalac

Iako je pre nekoliko godina izgrađen novi sanitarni čvor u odeljenju Osnovne škole "Jastrebački partizani" u selu Rožina, đaci i dalje koriste poljske toalete. Predsednik Opštine Merošina Saša Jovanović kaže da je uzrok nezavršena kanalizacija i da će ovaj problem vrlo brzo biti rešen.

U merošinskom selu dotad će učenici koristiti poljske toalete koji su odvojeni od školske zgrade, a sudeći prema fotografijama koje su roditelji poslali redakciji, oni su u vrlo lošem stanju. Toaleti škola Rožina Toaleti izgrađeni još pre nekoliko godina, ali nisu funkcionalni; Foto: čitalac

Čak su i vrata na jednom odvaljena, a veliki problem je što deca i po hladnoći idu napolje.

Objašnjavaju da su u samoj zgradi škole izgrađeni toaleti, ali da nikada nisu osposobljeni jer nema odvoda do septičke jame. Ogorčeni što tako malo nedostaje da deca, ali i zaposleni u školi, dobiju toalet dostojan ljudi u 21. veku, oni su, kažu, i sami želeli da završe kanalizaciju i to od svojih para. Ipak, za ovo nisu imali dozvolu.

Međutim, predsednik Opštine Merošina Saša Jovanović sada kaže da do rešenja problema nedostaje tridesetak metara kanalizacije i da bi toaleti u rožinskoj školi uskoro trebalo da budu osposobljeni.

Građevinska sezona je tek krenula, ostalo je još tridesetak metara samo da se sprovede odvodna kanalizaciona cev do septičke jame koja tamo postoji. Ja se nadam da će to u narednih 5 do 6 dana biti rešeno. Već smo dali nalog javno-komunalnom preduzeću, sad zavisi od njih - rekao je Jovanović.

Poljski ve-ce Rožina Iz Opštine Merošina najavljeno da će uskoro biti osposobljeni toaleti u samoj školi; Foto: čitalac Predsednik Opštine je potvrdio da su toaleti napravljeni pre nekoliko godina, ali da nisu bili funkcionalni zbog propusta.

Napravljen je strašan propust da nisu još 30 m spojili, jednostavno ispred škole je izvedena kanalizacija samo nije spojena sa šahtom. To iziskuje vrlo malo posla i malo sredstava - dodao je.

Jovanović je rekao da bi i sama škola u Rožini mogla biti rekonstruisana, kao i da školu u merošinskom selu Dešilovo takođe uskoro očekuje izgradnja toaleta, za šta je već kupljen materijal.

Inače, ove dve škole pohađa po dvadesetak đaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrac

    22:10 // 26. 3. 2019.

    Srbija- 21. vek. NAPREDNO srljamo u svetlu buducnost.....

  • Jugo

    21:34 // 26. 3. 2019.

    Eto to je taj jug Srbije u koga vlast ulaze milione, a on se prazni.

  • Deša

    21:31 // 26. 3. 2019.

    Isto u selu Desilovu opstina Merosina nema ni WC-a, odnosno ima poljskog, nema ni pijace ni tehnicke vode, vec deca nose od kuce niti je skola ogradjena pa u dvoristu pasu koze i ovce koje normalno tu vrse nuzdu, a deca se igraju. Opstinari ce reci da nema para, samo proverite koliko je potroseno na sluzbene ruckove u motelu na Oblacinskom jezeru i sve ce vam biti jasno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: