Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 17. 1. 2022.

| Društvo

U socijalne stanove u Nišu niko se još nije uselio, a jedan se već izdaje

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
stanovi 1
Socijalni stan koji se izdaje; foto: M. M. K.

U gradske stanove prodate preko konkursa po nižoj tržišnoj ceni u Ulici Majakovskog u Nišu još se niko od kupaca nije uselio, ali je već oglašeno izdavanje dvoiposobnog stana na toj lokaciji. Po uslovima konkursa dobili su ih oni koji nemaju rešeno stambeno pitanje, kao zet gradonačelnice, na primer. Iz GSA na pitanja novinara još nisu odgovorili, a u niškom preduzeću koje je stanove gradilo kažu da kupci mogu da ih daju u zakup i da će sigurno neko od njih to i uraditi.

Vrata 90 prodatih socijalnih stanova i dodatnih 16 za zakup i dalje su zaključana, a useljavanje bi trebalo da krene, kaže direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović, ovih dana, jer su dobili upotrebnu dozvolu. 270363848_627596415162162_1051187517048070779_n Oglas za izdavanje; foto: printscreen

Neki, međutim, ne planiraju da se usele.

Oglas u kome se za 250 evra izdaje novi stan od 62 metra kvadratna objavljen je na stranici agencije Nova nekretnine.

Usledili su komentari, Nišlije su u njima pitale i da li ga izdaje zet gradonačelnice, pa je ubrzo oglas uklonjen.

Da nije reč o stanu koji je po nižoj ceni od tržišne dobio mogućnost da kupi zet gradonačelnice Dragane Sotirovski vidi se iz javno dostupnih dokumenata, jer je ovaj koji se izdaje veći.

Koji vlasnik stoji iza oglasa, ipak, nije poznato. Iz agencije su na pitanja novinara Južnih vesti rekli da ne znaju, a nisu odgovorili ni na kojoj se tačno adresi nalazi. Nakon poziva oglas su uklonili.

Ja mislim da je vlasnik zvao i da je izdao stan, ja se nisam ni video s njim - kažu iz agencija "Nova nekretnine".

oglas Dvoiposoban stan i gradska lokacija; foto: printscreen Iz niškog preduzeća Winners, koje je gradilo u Majakovskog, po objavljenom snimku i fotografijama potvrđuju da jeste reč o stanovima koje su oni gradili i koji su prodati preko konkursa Gradske stambene agencije.

Novinarka: Na fotografijama je socijalni stan za koji je bio i konkurs?

Winners: Jeste, to su ti. To su ti 99 posto.

Iako su kriterijumi za kupovinu bili stambeni status, broj članova u porodici, zdravstveno stanje i invaliditet, pa je i odbornik SNS-a Uroš Radulović ranije rekao da je konkurisao zbog nerešenog stambenog pitanja, iz tog preduzeća kažu da je GSA uslove definisala tako da kupljeni stanovi mogu i da se izdaju.

Možda je neko kupio, pa hoće unapred da pripremi za izdavanje. Ovi koji su za keš, koji isplate, mogu da se usele, dobiju ključeve i mogu da izdaju. Oni mogu da se usele i da izdaju, sigurno će neko od njih da izdaje - navode iz "Winners-a".

Podsetimo, nakon što je izašla konačna rang-lista za kupovinu socijalnih stanova pojavile su se informacije da su pojedini socijalno ugroženi građani ostali ispod crte. Iz GSA su odbili da daju uvid Južnim vestima o tome kako su tada bodovani kandidati. soca i vladan Iz GSA-a su ranije rekli da su socijalni stanovi deljeni po pravilniku; foto: M. M. K.

Ni porodica žrtve Malčanskog berberina nije dobila obećani socijalni stan u zakup, a iz Gradske stambene agencije su naveli da ne ispunjavaju uslove.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoki

    22:04 // 18. 1. 2022.

    Ko mi je kriv sto mi Sotirovska nije tasta a ja njen zet.

  • František

    10:47 // 18. 1. 2022.

    Ako, ako, i treba.
    A ti narode samo ignoriši izbore, referendume, i proteste, pa posle kukaj i češaj se, dok ti ovakvi kroje kapu.

  • Ivica

    09:56 // 18. 1. 2022.

    U startu, po površini izgrađenih stanova i visokom kvalitetu gradnje, nisu predviđeni za obične ljude, već za "elitu"!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: