Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 16. 12. 2017.

| Društvo

"U sprečavanje vršnjačkog nasilja treba da se uključe sve institucije"

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Gimnazija "9. maj"
Iz Gimnazije razmatraju angažovanje privatnog obezbeđenja posle napada na učenika; Foto: JV

Komentarišući incident u Gimnaziji “9. maj” u kojoj su učenika na času napala dvojica vršnjaka, ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da je za vršnjačko nasilje najvažnije da roditelji ne podbace, ali i da oko deteta treba da se angažuju sve institucije.

Stefanović je prilikom otvaranja nove policijske stanice u Svrljigu, naglasio da je, kako bi se predupredili ovakvi incidenti među školarcima, potrebno da se podigne svest njihovih roditelja. Ipak, kazao je da u ovaj posao moraju da se uključe sve institucije države.

Mi nismo policijska država, već država koja mora da stimuliše da roditelj vaspitava svoje dete. Ako vi "ispustite" dete koje ima 15, 16 ili 17 godina i onda očekujete da će policija doći da ga nauči da bude pristojno, dobro i vaspitano, verujte da neće. Isto to ne može da se očekuje ni od jedne institucije posebno, ali je važno da svi na tome rade zajedno - rekao je Stefanović na otvaranju stanice u Svrljigu.

Podsetimo, jedan učenik Gimnazije “9. maj” je povređen kada su ga, usred časa napala dvojica dečaka koja ne pohađaju tu školu. Jedan od napadača je do prošle godine pohađao Trgovinsku školu, a drugog su, prema rečima direktora, roditelji posle incidenta u Gimnaziji ispisali iz ove škole.

Protiv napadača je podneta krivična prijava, a iz Gimnazije “9. Maj” razmatraju angažovanje privatnog obezbeđenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Natali

    10:49 // 16. 12. 2017.

    Sve potiče iz kuće! Nema tu mnogo filozofije i mudrovanja. Roditelji najveću odgovornost snose i njih treba učiti i sankcionisati ako ne znaju koja im je dužnost i odgovornost. I na kraju,vratiti OBAVEZNO služenje vojnog roka! Ovo danas što imamo je rezultat "ružičastog" trovanja društva u svim sferama!

    • TOMASS

      21:00 // 16. 12. 2017.

      Tako je.Ovo je ozbiljna tema,,,,,klinci divljaju,a mi roditelji okupirani poslom,racunima,brigom za radnim mestom I ne vidimo sta nam se sa decom dogadja.Nasilnike u vaspitne domove,roditelje istih u zatvore.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: