Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:57, 25. 9. 2020.

| Društvo

U toku akcija uklanjanje napuštenih kola u Nišu, poziv građanima da ih prijave

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
auto proleterska most
Uklonjen automobil koji je mesecima stajao ispred mosta; foto: Čitalac

Akcija uklanjanja napuštenih automobila sa javnog zemljišta u Nišu je u toku, kaže gradski većnik zadužen za komunalna pitanja Miroslav Đokić, a građane poziva da i sami prijave opštinskim komunalnim inspekcijama ukoliko uoče ovakav slučaj.

Inspekcije dostavljaju naloge Parking servisu, koji potom odvozi napuštena vozila na depo, na Bulevar svetog cara Konstantina.

U toku je akcija i sve opštinske komunalne inspekcije su bile dužne da dostave naloge za uklanjanje vozila sa javnih površina. Prvo ide akcija uklanjanja sa zelenih površina. Pozivamo građane da pomognu, da se jave komunalnim inspekcijama. Ako im je neko vozilo promaklo, značila bi pomoć građana - kaže Đokić.

Jedan takav slučaj u Proleterskoj ulici ispred mosta prijavio je jedan građanin putem aplikacije Prijavi problem, a automobil je sada uklonjen.

Već nekoliko meseci na zelenoj površini u Proleterskoj ulici ispred mosta kod TC Roda stoji parkiran auto, marke jugo, bez registarskih tablica - napisao je građanin.

Inače, cena uklanjanja vozila je 4.050 dinara, a vlasnici imaju rok od 120 dana da ga preuzmu, nakon čega se šalje na reciklažu. Ukoliko vlasnik ne preuzme vozilo u roku od 24 sata od uklanjanja na to se dodaje ležirana od 500 dinara po danu za prvih 10 dana, dok se svaki naredni naplaćuje po 50 dinara.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Đorđe

    20:38 // 29. 10. 2020.

    Imali smo stari Alfa Romeo kod toplane na bulevaru, stoji beć 4 godine jer mu je pravi vlasnik umro. Nijedan otpad nije hteo da ga uzme jer ima malo takvih primeraka i nemaju kome da prodaju delove. Jedva smo našli kome da ga uvalimo...

  • Дракче Тормак

    09:37 // 27. 9. 2020.

    А контејнер испред ,,Идеа" продав. у Б.Паровића на зеленој површини више од годину дана како постављен не ,,боде" очи комуналцима !?!? Можда ипак улепшава, цвећа на тој зел.површини никада није било, а он ипак ушаран неким цветићима. Но, није ли то припрема волпебне узурпације те површине за отварање неке радње? Или.... Ма све може код нас, можда и мини зградица.

  • Aco

    09:18 // 27. 9. 2020.

    Dodjite na L.Stenu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: