Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:24, 21. 10. 2020.

| Društvo

U toku izgradnja parkinga kod pijace na Bulevaru Nemanjića

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
parking kod pijace
Parking će imati 18 mesta za automobile; foto: ni.rs

Kraj trotoara gde su do sada uglavnom bili prodavci sa malo robe, ispred pijace "Krive livade" na Bulevaru Nemanjića u Nišu, ubuduće će, prema najavama gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, biti 18 mesta za parkiranje. Počela je i izgradnja kružnog toka kod budućeg "Delta sitija", koji bi trebalo da bude otvoren krajem aprila sledeće godine.

Pijačni parking kod Bulevarske pijace grade na inicijativu građana koji žive u blizini, kako je rekla Sotirovski, a parkiranje će biti vremenski ograničeno. parking kod pijace Radove obišla i gradonačelnica; foto: ni.rs

Time će, kako objašnjava, biti rešena dva problema - nepropisno zaustavljanje u trećoj saobraćajnoj traci i vanpijačna prodaja.

Grad je nameran da suzbije vanpijačnu prodaju radi uspostavljanja komunalnog reda i zbog gubitaka samog Javno-komunalnog preduzeća Tržnica. To ne znači da neće biti sagledane one socijalne kategorije stanovnika koje iznose robu manje vrednosti. To će moći, ali unutar pijace - pojašnjava gradonačelnica.

parking kod pijace Sprečava se vanpijačna prodaja i zaustavljanje u trećoj traci; foto: ni.rs Prodavci sa malo robe, koji su godinama bili na trotoaru ispred pijace, ubuduće će, kako je ranije najavljeno iz Tržnice, moći da prodaju robu na tezgama besplatno ukoliko ukupna vrednost prodaje ne prelazi trostruku vrednost zakupa tezge.

Direktor Direkcije za izgradnju Nebojša Lović je rekao da se parking sa 18 mesta za automobile gradi iz programa rehabilitacije i vrednost radova je 5 miliona dinara.

U blizini pijace, na raskrsnici Bulevara Nemanjića i Ulice Blagoja Parovića, kod Gradske toplane i budućeg tržnog centra, počela je izgradnja kružnog toka. kružni tok Kružni tok kod budućeg tržnog centra; foto: ni.rs

Izgradnjom kružnog toka zaokružujemo jednu veliku investiciju, poslovno-trgovinski centar koji će zaposliti nove radnike, a investitor će urediti i jedan deo keja što je dobro za grad - navela je gradonačelnica.

Otvaranje "Delta sitija" koji je počeo da se gradi početkom godine, kako je rekao većnik Nenad Stanković, planirano je krajem aprila 2021. godine.

Lović kaže da kružni tok grade novcem iz programa izgradnje i da predračunska vrednost iznosi oko 37 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • mali Perica

    08:23 // 22. 10. 2020.

    Ovo su sve bili planovi bivseg gradonacelnika. Hajde Gradonacelnice nesto sama osmisli a ne da prisvajas tudje projekte. Strasno!

  • Mara

    05:26 // 22. 10. 2020.

    Strasno

  • igor

    23:51 // 21. 10. 2020.

    Tzv Gradonacelnica prica od Delti,a njen prethodnik se nije udostojio da ode na otvaranje radova.
    Ne vidim razlog zasto biste isli na otvaranje TC....
    Samo da vas podsetim da ste obecali (opet prethodni)pravljenje kruznog toka kod Bul.pijace.
    Ovim "sprdacina"parkingom to ocigledno pada u vodu.
    A Parking samo trlja ruke....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: