Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:23, 23. 3. 2019.

| Društvo

U toku pripreme za Dan sećanja u Nišu

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
pripeme dan secanja
Sređuju Trg, foto: Vanja Keser

Postavljanje bine i sređivanje Trga kralja Milana u Nišu neki su od radova koji se izvode povodom obeležavanja dvadesetogodišnjice od početka NATO bombardovanja. Danu sećanja na stradale, u nedelju 24. marta od 20 sati, prisustvovaće državni vrh na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Iako još nisu poznati detalji ceremonije, pripreme su u toku, a probne sirene oglasiće se danas od 18:30 do 20 sati. Prema svedočenjima roditelja, u programu će učestvovati i đaci Osnovne škole “Učitelj Tasa” koji u subotu i nedelju imaju probe, a okupljaju se i roditelji koji moraju da potpišu saglasnost. skola ucitelj tasa Za program "angažovani" i đaci, foto: čitalac

Prigodnom programu prisustvovaće veliki broj građana, za šta će se potruditi opštinski odbori SNS-a u mestima na jugu Srbije. Naloge za dolazak dobili su zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama.

Svi zaposleni su u obavezi da dođu 24. marta u 19 sati na Trg kralja Milana, gde će se potpisati na spisku da su prisutni i moraće da budu fotografisani. Zaprećeno im je kaznom za izostanak u vidu disciplinskog postupka pod optužbom za povredu radne discipline i mandatnom kaznom od 30 % smanjenja plate 2 uzastopna meseca - tvrdi jedan od zaposlenih.

Gradski prevoz imaće izmenjene rute jer će centralne gradske ulice u nedelju biti zatvorene. Pešaci takođe, od 16 do 22 sata, neće moći da prolaze Trvđavskim mostom, a detaljne informacije o zatvaranju ulici možete videti ovde.

Podsetimo, godišnjica bombardovanja prošle godine je obeležena u Aleksincu, a 2017. godine kod železničkog mosta sa spomen-obeležjem u Grdeličkoj klisuri, gde su 12. aprila 1999. godine NATO avioni pogodili putnički voz.

Kada je reč o vojno-policijskoj paradi koja je prvobitno trebalo da bude održana 24. marta, a potom na zahtev Vučiča odložena za 9. maj, i dalje nije precizirano gde će ona biti održana. Inače, zbog priprema za tu paradu u Nišu je rušeno ostrvo i vađene su bandere na Bulevaru Nikole Tesle.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar petrovic

    09:26 // 25. 3. 2019.

    Bilo je i koristi ,dva radikala dobise drzavne stanove.

  • Beba

    22:15 // 24. 3. 2019.

    Budimo bar jednom ljudi.O kakvoj proslavi debatujete? POSTUJTE BAR MALO ZRTVE. POLITIKA JE ZA NEKE DRUGE PRILIKE. Bar malo postovanja za zrtve .

  • Овца за шишање

    09:45 // 24. 3. 2019.

    Провокатор бомбардовања и сваколиког страдања говориће на комеморацији жртвама, има ли већег апсурда?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: