Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:31, 23. 6. 2023.

| Društvo

U topličkim opštinama procenjuje se nastala šteta, komisije na terenu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
poplavljen teren
Poplave na teritoriji Topličkog okruga nanele veliku štetu; Foto: Lj. M.

Nakon kiše i poplava od 16. do 19. juna, koje su izazvale velika oštećenja na putnoj infrastrukturi zgradama i poljoprivrednom zemljištu, a zbog čega je u sve četiri opštine Topličkog okruga još uvek na snazi vanredna situacija, formirana je komisija koja će utvrditi nastalu štetu. Nadležni u lokalnim samoupravama tvrde da će biti nadoknađena šteta, dok su građani sumnjičavi poučeni iskustvom iz prethodnih godina.

U Gradskoj upravi Prokuplja u toku je poziv za prijavu nastale štete, bilo da se radi na infrastrukturnim objektima, kuće i zgrade, ili poljoprivrednom zemljištu. reka Toplica Kiša i bujični potoci oštetili deo infrastrukture; Foto: Lj. M.

Pozivamo građane sa područja grada Prokuplja koji su od 15. do 19. juna 2023. godine usled poplava pretrpeli štetu na stambenim, infrastrukturnim objektima i poljoprivrednom zemljištu, da istu mogu prijaviti na šalteru pisarnice u kancelariji Gradske uprave Grada Prokuplja. Apelujem na građane da to što pre prijave, kako bi komisija koju smo formirali obišla teren, utvrdila nastalu štetu i od zavisnosti od pomoći države, pokušaćemo da sve nadoknadimo - rekao je Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

Ipak, na teritoriji Topličkog okruga prema proceni stručnjaka najveća šteta je napravljena u opštini Kuršumlija. poplava groblje Toplica pretila da poplavi i Gradsko groblje u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Nezapamćeno nevreme napravilo je ogromne probleme u Kuršumliji. Magistralni put prema Merdaru je jedno vreme bio u prekidu zbog odrona, problema je bilo sa strujom, a gotovo da nema puta na našoj teritoriji koji nije oštećen. Meštani nisu mogli da se izbore sa bujičnim potocima, a pričinjena je i velika šteta na poljoprivredi. Tačnu procenu nastale štete znaćemo kada komisija završi svoj posao - kažu u lokalnoj samoupravi Kuršumlije.

Gotovo ista situacija je i u ostale dve opštine u Toplici, Blacu i Žitorađi, komisija popisuje štetu, a građani se nadaju da će biti obeštećeni jer su mnogi pretrpeli ogromne gubitke.

Elementarne nepogode su se i prethodnih godina dešavale na teritoriji Toplice, a građani uglavnom nisu zadovoljni kako je država reagovala da bi im se bar deo izgubljenog nadoknadi.

Hoće li ovoga puta biti bolje, znaće se kada se završi kompletna dokumentacija o nastaloj šteti i na osnovu toga koliko će država izdvojiti novaca, jer bez te pomoći iz lokalne samouprave već sada naglašavaju da neće moći da nadoknade nastalu štetu iz svojih, gradskih budžeta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: