Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 8. 3. 2022.

| Društvo

U trećoj godini radova leskovački Trg otvoren, ali nije završen

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
IMG_20220308_120012
Leskovčani posle dve i po godine opet šetaju Trgom; foto: M. M.

Iako radovi na leskovačkom Trgu nisu završeni, građani posle skoro dve i po godine mogu da prošetaju poplačanim delom, pošto su ograde uklonjene. Nadležni tvrde da je veći deo Trga završen, a kada će konačno biti sve iz Direkcije ni ovoga puta nisu precizirali, jer kažu da to i dalje zavisi od fime Bauvezen čiji je račun u blokadi.

Direktor JP Direkcija i urbanizam Novica Nikolić ističe da je na Trgu ostalo da se uradi poplačavanje između pozornice i pilona, ali i završetak osvetljenja za šta će biti utrošeno 180.000 evra.

Fontana je završena, pilon takođe, drveće zasađeno. Radovi na klupama se privode kraju. Sve se to radilo od septembra 2021. kada su radovi morate priznati intezivarni, za razliku od prethodnog perioda. I vreme nam je išlo na ruku, što sada nije slučaj, ali kada će sve biti završeno zavisi samo od izvođača. Treba završiti i osvetljenje Trga, o tome je gradonačelnik pričao - rekao je Nikolić.

IMG_20220308_120050 Kada će svi radovi biti zavrešeni, iz Direkcije ni ovoga puta nisu mogli da preciziraju; foto: M. M.S obzirom na to da je gradnoačelnik Leskovca Goran Cvetanović potvrdio da je račun firme Bauvezen u blokadi, mnogi Leksovčani tumače da je sve ubrzano jer se približavaju izbori, a da je zato čak moguće i svečano otvaranje nezavršenog Trga.

Podsetimo, za dve i po godine koliko se Trg gradi, dolazilo je i do sukoba između gradonačelnika i radnika, a postojala je mogućnost da dođe do raskida ugovora sa Bauvezenom, jer gradonačelnik nije znao ko je vlasnik te firme.

Cvetanović je i na godišnjicu formiranja nove-stare vlasti istakao da je Trg karcinom Leskovca, kome neće dati da metastazira, dok je opozicija uz tortu obeležila ulazak u treću godinu radova.

Da je Trg školski primer korupcije i da oslikava trenutno stanje u društvu rekao je i kandidat za poslanika liste ”Moramo” Nebojša Cakić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Andrija Rakic

    18:28 // 12. 3. 2022.

    Bas lepa vest. Jedva cekamo

  • Jelena Nikic

    22:47 // 11. 3. 2022.

    Izgradnja trga se polako prvodi kraju. Bice to najlepsi trg.

  • Nika

    22:17 // 10. 3. 2022.

    I ako trg nije u potpunosti završen prelepo je prošetati ovim novim delom,na kad radovi budu završeni mislim da ce to biti najlepši trg.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: