Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:42, 9. 11. 2021.

| Društvo

U tri mesta na jugu Srbije pokrenuta platforma za uključivanje građana u rad lokalnih samouprava

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Platforma "Zemlja za nas"
U toku javna rasprava o nacrtima akcionih planova za unapređenje socijalnih usluga u Vranju, Bujanovcu i Lebanu; foto: Građanske inicijative

Građani Vranja, Bujanovca i Lebana u narednih nedelju dana mogu da se uključe u razvoj planiranja socijalnih usluga u svojoj zajednici tako što svoje mišljenje, komentare i sugestije mogu da iznesu putem platforme “Zemlja za nas” koju preko 300 lokalnih samouprava u svetu koristi za komunikaciju sa svojim građanima, a od danas je pokrenuta i u našoj zemlji.

Kako navode iz organizacije Građanske inicijative, koja je pokrenula platformu, preko nje gradovi i opštine mogu da se povežu sa svojim građanima, slušaju i poštuju njihov glas i ideje, te da donose odluke koje se zasnivaju na stvarnim potrebama stanovnika.

Prva šansa za takav vid komunikacije kod nas je javna rasprava o nacrtima akcionih planova za unapređenje socijalnih usluga u Vranju, Bujanovcu i Lebanu.

Preko ove platforme građani će u narednih nedelju dana moći da se uključe u razvoj planiranja socijalnih usluga, iznesu svoje mišljenje, komentare i sugestije. Ona omogućava aktivnu onlajn raspravu kroz sugestije i komentare u realnom vremenu, pa će korisnici, odnosno građani, biti obavešteni na brz, jednostavan i javan način - kaže Ksenija Nikić iz Građanskih inicijativa.

Osim javne rasprave o Akcionim planovima za unapređenje socijalnih usluga u tri mesta na jugu, na platformi je trenutno aktuelan i deo koji se tiče ekologije, sa ekološkim žarištima u celoj zemlji, a u planu je da se obuhvati svaka oblast koja podrazumeva uključivanje građana u proces planiranja i odlučivanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: