Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:36, 9. 2. 2021.

| Društvo

U tri najveća grada na jugu još 161 osoba zaražena kovidom

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
korona kovid
Najveći broj novozaraženih u Vranju; foto: A. Kostić

Od 277 testiranih na kovid u Jablaničkom okrugu, 11 ljudi dobilo je pozitivan nalaz, od toga 5 iz Leskovca, pokazuju poslednji podaci Zavoda za javno zdravlje. U Nišu je novih 70 slučajeva zaražavanja, dok je u Vranju, gde je prethodnih dana opet počeo da raste broj novoobolelih, registrovano još 86 slučajeva zaraze.

Kada je reč o ostalim opštinama u Jablaničkom okrugu, na kovid je pozitivna i jedna osoba iz Vlasotinca, 3 iz Lebana i 2 iz Medveđe.

Među novozaraženima je dvoje zaposlenih, troje nezaposlenih, pet penzionera i jedno dete - saopštavaju iz Zavoda za javno zdravlje.

U kovid abulantama Doma zdravlja Niš se prethodnog dana javilo 839 pacijenata, od toga 204 njih prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku primili su 59 pacijenata kojima je urađena radiografija pluća. Testirano je 349 pacijenata, od čega pozitivno 70 - saopštavaju iz Doma zdravlja u Nišu.

Prema poslednjim podacima Štaba za vanredne situacije, od 400 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 112 je pozitivno na virus korona, od toga 86 iz Vranja, po 7 iz Vladičinog Hana i Preševa, 6 iz Bujanovca, 4 iz Surdulice i 2 iz Trgovišta.








Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • zagađen vazduh, PM2,5, lepo kupi viruse i unosi u organizam

    14:09 // 9. 2. 2021.

    ložačite moji dragi sugrađani na ugalj, drva, ivericu, prerađeno ulje, mazut, slobodno pravite sebi i svima oko sebe probleme. Ako vam nije žao pluća vaše dece, unuka, onda tu pomoći nema...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: