Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:11, 3. 6. 2020.

| Društvo

UNICEF donirao 4 respiratora zdravstvenim ustanovama na jugu

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
donacija
Pomoć ustanovama koje se bore sa korona virusom; foto: UNICEF

Kliničkom centru Niš, Opštoj bolnici Leskovac i Zdravstvenom centru Vranje UNICEF je danas isporučio 4 respiratora, a donacija je deo akcije dopremanja medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u Srbiji koje leče pacijente od korona virusa.

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Niš Radmilo Janković rekao je da će ova donacija dodatno ojačati kapacitet centra i mogućnosti da se pacijentima pruži adekvatna pomoć i to najsavremenijom opremom.

Danas smo primili jedan respirator najnovije generacije na kome može da se primenjuje i invanzivna i neinvanzivna terapija, a može se koristiti kod dece i odraslih - rekao je Janković.

On je podsetimo da je UNICEF početkom maja isporučio šest kiseoničkih protokomera i pulsni oksimetar Kliničkom Centru Nišu.

Velikoj većini pacijenata, gotovo 70 odsto njih koji su bili hospitalizovani u Kliničkom centru Niš, bila je potrebna neka vrsta kiseonične terapije ili kiseonične potpore, a ti aparati služe kao početna terapija u dopremanju kiseonika iz centralnog dovoda - izjavio Janković.

Nabavka ovih respiratora, kako kažu u UNICEF-u, omogućena je zahvaljujući kompaniji Eko Serbia koja je donirala 3 miliona dinara namenjenih za njihovu kupovinu.

Poslovna zajednica pokazala je istinsku solidarnost u trenucima krize. Nadamo se da će ovi vredni uređaji koji su već stigli i oni koji su na putu za Srbiju značajno doprineti osnaživanju zdravstvenog sistema i nakon završetka epidemije - rekla je Ivana Mišić, konsultantkinja za zdravstvenu zaštitu majke i deteta UNICEF-a u Srbiji.

Uz pomoć velikog broja donatora, UNICEF je od početka zdravstvene krize prouzrokovane novim virusom korona obezbedio značajan kontingent medicinske opreme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    22:06 // 3. 6. 2020.

    Svaka čast .

  • Rista

    17:24 // 3. 6. 2020.

    Mnogo ste se pretrgli...

  • Nemcha

    16:32 // 3. 6. 2020.

    Ni ovih 13 sto Vlada donirala OB Leskovac nisu otvoreni...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: