Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:26, 22. 2. 2022.

UNS i NUNS osudili napad na novinara N1, traže odgovornost radnika Vodovoda i reakciju nadležnih

milan n1 Pozivaju nadležne da reaguju; foto: N1

Udruženje novinara Srbije, kao i Nezavisno udruženje novinara Srbije osudili su zastrašivanje novinara N1 Milana Stojanovića, koga su juče napali radnici Javno-komunalnog preduzeća Naissus dok je pokušavao da snimi prilog o radovima u Njegoševoj ulici u Nišu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • dusan

    16:02 // 22. 2. 2022.

    Novinar je i dobro prošao, svašta je tu bilo moguće.

    • Zlobnik

      16:10 // 22. 2. 2022.

      @dusan : Sa džubilima je sve moguće ali kupiću "Antidžubil spray" !

    • Des - pot

      17:05 // 22. 2. 2022.

      A be Zlobniče, gde se kupuje taj, kako ga reče antidžubil sprej? Pretraži ceo grad, jel to onaj u prahu?

  • Seljak

    16:39 // 22. 2. 2022.

    Koji ono beše većnik se borio da mu pripadne vodovod, kao da mu je tatkovina? pa beše stavio "svog" direktora koji je samo putovao i slabo ga slušao, te ga ovaj brže bolje smeni i postavi svog "mezimca". Sada ponovo postavi novog "mezimca", koji se razume u vodovod ko Marko Kraljević u hibridna vozila. Natrpao tamo sve neradnike i sada se građani čude što je stanje takvo kakvo jeste.

  • Nemanja

    17:27 // 22. 2. 2022.

    Zadnje vreme došlo, aj što policija bije, nego i radnici gradskih preduzeća tuku, još samo fali da i iz medijane krenu da mlataruju metlama po ljudima

    • dusan

      19:48 // 22. 2. 2022.

      a ti si kao nevin.

  • Nislija

    17:46 // 22. 2. 2022.

    Nije smeo da ih uznemirava na njihovom radnom mestu dok rade posao.Postavite se u poziviju da vama neko dodje na vase radno mesto i snima vas i zagovara na poslu a vi za to niste dali nikakvu saglasnost. Neprofesionalno i protiv zakonito. Osim toga ne sme neovlascneo da snima ljude koji ne zele da njihove fotokrafije-snimci budu javno reprodukovani preko bilo kog TV kanala. Treba kazniti novinara.

    • Nenišlija

      18:22 // 22. 2. 2022.

      Više puta sam ukazivao na kontradiktornost u tvojim komentarima, čas si protiv vlasti ali u većini za, što bi narod rekao nit se teraš nit se vodiš!

    • NIŠlija

      18:53 // 22. 2. 2022.

      A gde ti ovo nauči? Jel ti to pixel rekao na onoj vašoj nazovi akademiji mladih lidera (namerno malim slovima, jer tako zaslužujete)? Oni su radnici JAVNOG preduzeća i rade JAVNI POSAO! Prema tome pokrijte se svi ušima i u kućicu!

    • Mitić

      19:03 // 22. 2. 2022.

      "Nišlijo",prvo nauči pravilno da pišeš,pa onda ostavljaj ovako glupe komentare.

    • Smuk II

      19:08 // 22. 2. 2022.

      @Nislija : Da,da...šljakeri rade dubokoumne i precizne poslove i niko ne sme da ih uznemirava dok mandaju s' lopate i s' libelu a možda i s' vagras crevo!A savremene kamere prave nesnošljivu buku i ne mogu da se šljakeri skoncentrišu na lopatu a pogotovu na dršku!Oni rade,valjda rade,na javnoj površini i u javnoj firmi i dostupni su ...A i gos-n Stojanović da imje poneo sendvič i sok bilo bi OK

    • baner

      20:11 // 22. 2. 2022.

      A novinar nije na radnom mestu i ne radi posao? I novinaru smeš da se unosiš u lice i pretiš? Novinaru kome je posao da nas obaveštava šta javno preduzeće radi na javnoj površini u našem gradu? Mnogo ti pojma nemaš.

    • Torpedo

      20:27 // 22. 2. 2022.

      Ni to sto su ti rekle gazde, nisi umeo da napises i preneses, zbog gluposti ! Dalje, malo procitaj Zakone, pa onda lupetaj !

  • privatnost ispred svega

    20:05 // 22. 2. 2022.

    Mislim da je kranje neprimereno i nekulturno da bilo ko snima nekog protiv njegove volje ko ne zeli da bude sniman. Svako od nas ima valjda pravo na neku svoju privatnost. Elementarna stvar kulture. Ajde da svi idemo sa svojim telefonima da snimamo ljude po ulicama grada i to stavljamo na yootube.Na sta bi to licilo.

    • vi znate sta je privatnost

      21:14 // 22. 2. 2022.

      Stvarno?? Sto onda snimaju ljude koji izadju na proteste? Sto kad dodje televizija bliska vlastima da ih snima ne uzmu lopate pa po glavi sve? Ne bih ja bas rekao da im smeta snimanje, nego im smeta ko ih snima. A u sustini ako ne zele da se snimaju mogu da se udalje dok ovaj ne napravi prilog, sigurno nije dosao da snima fizikalce i botove po niski ulicama.

    • Miša iz Niša

      07:36 // 23. 2. 2022.

      Povreda privatnosti se štiti prostim zamaglivanjem lica i mutiranjem glasa. Ovo je po zakonu GDPR ili za vas botove General Data Protection Regulations a na koji se i naša zemlja obavezala i ako nije članica EU
      Morali ste da pristanete na ovo inače Nijedna strana firma ne bi došla bez obzira ko je na vlasti!
      Još jednom podrška za N1 i slobodne medije koji uspešno izbegavaju uređivačku šapu vlas

    • dragan

      11:22 // 24. 2. 2022.

      vrati se u svoju pecinu i uzivaj tamo

  • Dragan Petrovic

    07:20 // 23. 2. 2022.

    Da ih je snimao pink ili happy sve bi bilo u redu...izgleda da ovi neradnici boluju od alergije na N1...sve kadrovi iz okolnih sela i glasaci naprdne sekte...novinar je radio svoj posao,nikog nije vredjao,a oni imaju partijski zadatak da sakriju svoj nerad,neznanje i opravdaju neznalicu koja ih je zaposlila...treniraju verovatno za izbore,a tu ce tek biti loma...usput,radovi su JAVNI...

  • Dragoljub J.

    19:12 // 23. 2. 2022.

    Ovoliki komentari, niko ni da dotakne suštinu. Model po kome je normalno obrisati pod s novinarem na terenu je PRAVILO diktirano sa samog vrha države. "Ako naš vođa sa ovakvima briše cipele", jer se "lako sagnu", meni bedniku dozvoljeno je još više. Udruženja tipa UNS & NuNS zaboravljaju da postoji nešto što se zove ZAKON O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA OD JAVNOG ZNAČAJA. Dakle samo - PRIJAVE!

    • Razbibriga

      00:28 // 24. 2. 2022.

      Alo, najpametniji, " Dotako si dno zivota" !

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: