Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:16, 27. 11. 2014.

| Društvo

UNS: Neprimerena izjava Cvetanovića

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
uns.jpg

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je izjavu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da lokalni novinari "više smetaju na sednicama nego što doprinose normalnom radu" gradske Skupštine, te da je zbog toga "bolje da više ne ulaze u salu da ne bi smetali".

Kako se navodi saopštenju objavljenom na sajtu UNS, izjava prvog čoveka Leskovca je "veoma neprimerena".

UNS podseća gradonačelnika Leskovca na dužnost novinara da od nosilaca javne vlasti kontinuirano traže odgovore na pitanja u interesu javnosti i da je obaveza institucija da im omoguće da prisustvuju skupštinskim sednicama i nesmetano obavljaju svoj posao.

Goran Cvetanović Smetaju mu novinari; Goran CvetanovićPodsetimo, najavljujući da će sednice Skupštine Grada građani ubuduće moći da prate preko interneta, Goran Cvetanović (SNS) je juče pozvao novinare da više ne ulaze u salu "da ne bi smetali".

Vi često znate da ometate rad i vučete direktore ili opoziciju za rukav dok im ja odgovaram na pitanja. Bez vas će moći bar da me slušaju - rekao je Cvetanović.

Inače, u čitav sistem prenosa putem interneta gradska vlast je utrošila do sada oko 600.000 dinara novca građana, a planira se da se uloži još 100.000.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: