Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 11. 4. 2014.

| Društvo

UNS: Oni koji prete su bahati

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

Emisija "15 minuta" - gost Petar Jeremić

Javni funkcioneri koji prete novinarima su bahati i ne znaju koja je uloga novinara u društvu, rekao je predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije Petar Jeremić.

Pretnje, psovke i napadi na novinare poslednjih meseci nisu retkost u Nišu. Kako je u emisiji “15 minuta” rekao Jeremić to pokazuje bahatost javnih funkcionera i pogrešno shvatanje pozicije na kojoj se nalaze.

- Oni koji prete su bahati, bezobrazni, bezobzirni...misle da je to njihovo. Ne, nije njihovo. To što su na toj funkciji građani su ih birali, a novinari su posrednici između građana i vlasti i kontrolor vlasti - rekao je Jeremić.

To što mnogi javni funkcioneri ne shvataju ulogu novinara u društvu je problem za mnoge, a najviše za građane.

- To je problem i za one koji su tog čoveka birali i za partiju koju on predstavlja i za građane koji su mu dali mogućnost preko svojih glasova da on odlučuje o njima. Dok mi kao građani takvim osobama ukazujemo poverenje takve stvari će se nama dešavati - kaže Jeremić.

Kako iskoreniti bahate političare? Kako smanjiti pretnje? Kako bi novinari trebalo da reaguju u situacijama kada im neko preti, kako to da spreče? Da li država dovoljno dobro radi svoj posao na zaštiti novinara, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tata Borivoje

    20:50 // 11. 4. 2014.

    Tako to bude. Kad je mozak duze vreme bez O2, dolazi do ostecenja pa ljudi svasta pisu... Zato, disi Zorane, disi. Duboko. Spasi sta se spasiti moze.

  • Zoran Jovanovic

    15:46 // 11. 4. 2014.

    u ovom slucaju drzava treba da stiti Bulatovica od novinara.cim covek dobro radi odmah ga napadaju novinari.

  • sankcija

    15:03 // 11. 4. 2014.

    Sve dok takvi neobrazovani,bahati i osioni političari, koji vređaju,psuju i prete novinarima, ne budu,u skladu sa zakonom, sankcionisani zabranom bavljenja politikom i javnim poslom,jer biće isto!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: