Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:11, 7. 9. 2017.

UPSS: Grad Niš za višak zaposlenih troši oko 32 miliona evra godišnje

đokica jovanović Koliki je zaista višak u niškom javnom sektoru?; Foto: M.Z. / J.V.

Broj zaposlenih u niškoj Gradskoj upravi i javnim preduzećima, kako tvrdi Udruženi pokret slobodnih stanara, od 1990. godine do danas porastao je za skoro 300 % i za proteklih 27 godina građani Niša su za njihove plate dali blizu milijardu evra.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dragan,Niš

    15:53 // 7. 9. 2017.

    Pa kako da smanje broj zapošljenih,onda im ode biračko telo!!Ovako 5700 porodica glasa za vlast a to je taman onoliko koliko i imaju,i ova cifra se odnosi na one sa stalnim radnim odnosom a na to dodajte još 20% onih koji rade na određeno ,po ugovoru.A što je još apsurdnije te ljude kojih nema u ovoj statistici Vučić koristi u onu u kojoj se prikazuju kao smanjenje stope nezaposlenih.NapreDNO!!

  • Djuram

    17:17 // 7. 9. 2017.

    Pa kako da nije visak kada u vodovodu,parking servisu,opstinama...po kancelarijama sede jedni drugima na glavu.Ali problem su politicari koji su ih zaposlili,Bandjur,Perisic....pa kako sada da ih otpuste.

    • direktori

      08:49 // 8. 9. 2017.

      javnih preduzeća nisu problematični, samo bivši gradonačelnik?! Da se sutra krene sa otpuštanjem viškova krenulo bi se sa vrištanjem otpuštaju naše, a ne svoje članstvo...

  • pa jbt mi bogataši

    18:07 // 7. 9. 2017.

    a nismo ni znali

  • Miroslav

    19:46 // 7. 9. 2017.

    Ako dodamo na sve to činjenicu da je 600 radnika 1990 godine radilo bez kompjutera,umreženog sistema i interneta,ovaj podatak je još tragičniji.

  • prof dr CVETKO Prvi

    20:09 // 7. 9. 2017.

    Taj "vishak zaposlenih" -nije vishak. Mi smo "vishak" a da smo "manjak"- ne bi imali od koga da uzmu i daju njima !
    Chekajte poreska reshenja i videcete da smo "vishak" !

  • Aperkat

    21:03 // 7. 9. 2017.

    Kad je stupio na mesto nacelnika ,Janic izjavi da treba jos zaposliti u sekretarijatima!Vidim ja,ima jos mesta u kaficima.
    Lako je ovima u Nikole Pasica i G.o.Mediana,kafici ispred nosa,ovi iz drugih opstina moraju da pale kola.

  • Milanka

    07:25 // 8. 9. 2017.

    Problem su nestručni kadrovi kojih ima previše.Ali je problem da se od mojih para vama izoluju krovovi.da manje plaćate grejanje a sve to za stanove koje ste dobijali i otkupljivali za 5 maraka.Mogu da se i nama starosedeocima iz Niša izoluju krovovi na starim ,nasleđenim kućama i plati grejanje.Mi pored vas ,kojima su poklanjani stanovi su bila uskraćena sva prava,Treba da vas je sramota!

    • Đ. Jovanović, UPSS

      09:49 // 8. 9. 2017.

      Meni niko nije poklonio stan. U ono vreme nikad nisam ni bio na listi za dodelu stana. Drugo, mi smatramo da se moraju izolovati svi stambeni objekti. Od delimične izolacije nikakve koristi, u smislu dobrog energetskog bilansa, ne bi bilo na nivou grada. A o uvredama onda kada se budemo pogledali oči u oči. Pod uslovom da smete. Pod lažnim imenom je lako biti "hrabar" i "istinoljubiv".

    • POŠTOVANA MILANKA, KIDAŠ IZ KONTEKSTA I SPINUJEŠ

      10:04 // 8. 9. 2017.

      Ovde piše šta sve MOŽE, a ne šta MORA da se uradi tim parama.
      Svugde u svetu subvencije za izolacije mogu da dobiju i individualna domaćinstva.
      Ovde su pominjane i škole i akvaparkovi itd...
      Sve što je za dobrobit društvene zajednice.
      Vidim da je tebi sve to problem, a jedino nije problem ako se pare troše na plate partijskih kadrova.
      Ti i takvi spineri kao sto si ti, treba da se stide.

  • Nenad

    08:58 // 8. 9. 2017.

    Pravo u centar. Ovo jeste najveca kocnica da ovo drustvo krene ka normali. Podrska za slobodne stanare, nadam se da ce se ljudi osvestiti i poceti u vecem broju da vas podrzava.

  • Gospodine Jovanoviću pomagajte,Vi ste mi jedina nada:(

    17:29 // 9. 9. 2017.

    Juče sam dobio račun za komunalije čak 9500 za 60kvm i...I šokiran i bogami uplašen otišo sam kod komšije na mojoj vertikali i komšiji došlo za 1500 manje varijabilnog dela...Kako?Kad smo na istoj vertikali,sa istom podstanicom i sve isto kako???Možda će da isprave,neznam al sobzirom u kakvoj državi živimo čisto sumljam.GDE DA VAS NAĐEM?

    • Đ. Jovanović, UPSS

      23:44 // 9. 9. 2017.

      Preporučujem da se javite na naš službeni telefon koji se nalazi na našoj FB stranici (https://www.facebook.com/upss.nis/) ili preko opcije "Kontakt" na našem sajtu (http://www.upss-nis.org/).

  • zoza

    08:51 // 14. 9. 2017.

    gospodo iz UPSS zar džabolebaroš nije uvreda za većinu radnika u JKP pa kad vi vređate šta očekujete za uzvrat čokoladu ili ... ,drugo plata u opštinama i GU za SSS je 27000 i nešto više bez minulog rada onima sa NSS je i manja, daj bože da je 40 ili 50 hiljada odakle vam podatak da je plata tolika treće što se grejanja tiče zar mislite da nas u kućama grejanje manje košta

  • zoza

    09:02 // 14. 9. 2017.

    plus mi grejanje moramo da iskeširamo a vi plaćate na rate. od 60 kvm kuće ja grejem 30 za grejanje mi je potrebno 8 m3 drva što je sa sadašnjom cenom 44 000 + jedna soba TA koja me košta 2500 prosek što za 6 meseci iznosi 15 000. 30 kvm za 6 meseci oko 60 000. koliko bi me koštalo grejanje cele kuće? ne računam čišćenje i iznošenje pepela donošenje drva u sobu vama je ceo stan topao meni 2 sobe

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: