Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:42, 30. 3. 2011.

| Društvo

USAID i Opština Pantelej pomažu NVO

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Niška opstina Pantelej i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) predstaviće rezultate tri programa za smanjenje nezaposlenosti kod mladih.

Tri nevladine organizacije: ZOO Planeta, Niška inicijativa za zapošljavanje i Niški volonterski centar, iskoristili su dostupne fondove u ukupnom iznosu od 10.000 američkih dolara koje je zajednički obezbedila opština Pantelej i USAID i tokom poslednjih šest meseci sproveli tri projekta za smanjenje nezaposlenosti u njihovoj opštini.

Organizacije koje su realizovale projekte izabrane su nakon javnog poziva za implementaciju opštinskog Akcionog plana za razvoj omladinskog preduzetništva, strateškog dokumenta koji je opština Pantelej usvojila u sklopu svojih napora za rešavanje pitanja nezaposlenosti kod mladih.

- Rešenja koja su ponudile ove organizacije civilnog društva ocenjene su kao najbolje, a aktivnosti u njihovim projektima kao najefikasniji ponuđeni način da se poboljša zapošljavanje omladine i dodatno osnaže mladi preduzetnici koji posluju na teritoriji opštine - navodi se u saopštenju USAID-a.

Do danas, Program za jačanje ekonomske sigurnosti podržao je 23 opštinske Kancelarije za mlade širom Srbije da razviju svoje Akcione planove za razvoj omladinskog preduzetništva, uključujući i opštinu Pantelej. Ovi planovi nude dugoročna rešenja u pristupu problemu nezaposlenosti kod mladih, čije je rešavanje jedan od ključnih zadataka Kancelarija za mlade. Kroz ove planove Opština postavlja ciljeve čijim se ispunjenjem utiče na razvoj preduzetništva kod mladih.

Uz podršku USAID obučio 97 od ukupno 115 Koordinatora Kancelarija za mlade koliko ih ima u Srbiji obučeno iz oblasti marketinga i veština upravljanja, a od tog broja su 54 lokalne kancelarije nakon treninga samostalno organizovale treninge iz preduzetništva za preko 1100 mladih ljudi. Ovim je mladim preduzetnicima direktno pružena podrška da lakše započnu svoj prvi posao ili da osnaže već postojeće preduzeće.

Program USAID za jačanje ekonomske sigurnosti pomaže omladini u Srbiji kroz niz različitih aktivnosti. U saradnji sa opštinskim Kancelarijama za mlade pomaže razvoj programa za promociju preduzetništva, pruža obuku mladima kako bi ostvarili uspešne poslovne karijere i pomaže lokalne inicijative za povećanje zaposlenosti kod mladih. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Prosvetni radnik

    12:56 // 30. 3. 2011.

    Sramota je da lokalna samouprava, pa i nase nepotrebne opstine, simuliraju (politicki uvezane) donacije prema NVO. Jos veca tragedija je u tome, sto se pomazu NVO, koje se politicki "dobrovoljno" zloupotrebljavaju. Isti je je slucaj i sa GO Pantelej, USAID i pomenutim NVO. Malo bolji poznavaoci gradskih aktivnosti imaju kriticki stav prema ovoj tzv. "prodaji magle". Bolje bi bilo da je predsednik pomenute opstine zaposlio mlado obrazovano dete u niskoj galeriji, a ne suprugu-konfekcijskog radnika na pragu mirovine.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: