Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 2. 3. 2010.

| Društvo

Ubio vuka na kućnom pragu

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Gruban Simić, levo

Gruban Simić (57) iz kuršumlijskog sela Mačkovca, odstrelio je vuka u svom dvorištu, na samo nekoliko korak od ulaznih vrata porodične kuće.

On kaže da su vuka osetile ovce u njegovoj štali, nakon što je bezuspešno pokušavao da provali vrata. Ističe da je vuka video ujutru oko pola devet, kada se vraćao kući iz komšiluka.

- Bio je na samo nekoliko metara od ulaznih vrata i mirno je šetao dvorištem. U trenutku sam se zbunio i nisam mogao da verujem svojim očima da je krvoločna životinja slobodno šetala dvorištem. Pošto je bio leđima okrenut, uspeo sam neopaženo da uđem u kuću i uzmem lovačku pušku. Kada sam izašao na vrata on je bio udaljen samo tri metra i gledao pravo u mene. Odmah sam pucao i vuk je pao – rekao je uzbuđenim glasom Gruban.

On pojašnjava da je rano jutros video čudne tragove ispred ulaznih vrata štale gde se nalaze ovce ali nije ni pretpostavljao da je to vuk pokušao da uđe u štalu.

Meštani ovog sela koje samo tri kilometara udaljeno od grada, ne pamte da je ikada vuk ušao u nečije dvorište, niti da je viđen u samom selu. Oni pretpostavljaju da je glad naterala ovu životinju da siđe u selo.

- Vuk je veoma mršav i slab. Verovatno je i bolestan čim nije mogao sebi u prirodi da obezbedi hranu. Zato je i došao u dvorište jer je osetio ovce ali nije mogao da provali vrata na štali - objašnjavaju meštani.

Inače, kako tvrde lovci u Lovačkom udruženju „Soko“ u Kuršumliji, u poslednje vreme vukovi su se namnožili u ovom kraju. Predsednik Udruženja, Nikola Milenković kaže da ih je poslednjih godina sve više i više. U potrazi za hranom oni silaze i u sela praveći ogromnu štetu meštanima.

Pre tri godine braća Zoran i Jordan Đokić iz sela Igrište uhvatili su živog vuka u svom dvorištu. Međutim, Igrište je razbacano planinsko selo udaljeno više od dvadeset kilometara od grada i nalazi se na hiljadu metara nadmorske visine, dok je Mačkovac naslonjen uz grad pa je tim čudnije što je vuk došao ovde da potraži hranu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • vlada

    23:51 // 8. 2. 2012.

    ovo nije vuk.

  • aca

    03:25 // 9. 4. 2011.

    Da li je neko iz lov. drustva na toj teritoriji proverio sta je to taj hrabri lovac odstrelio ??? Ako to nije niko uradio onda je to em jadno em cista kaubojstina...jadna zivotinja

  • branislav jovanovic

    10:10 // 19. 4. 2010.

    Vucjak, nego sta. A lovac kukavica kao i svaki lovac, i krvopija kao i svaki lovac. Pre neki dan na RTS-u emisija o vukovima u Srbiji. Ima ih kazu 1000 jedinki zahvaljujuci ljubavi lovaca prema njima, ne ubijaju lovci vukove (nego ljubitelji zivotinja). Najveci broj vukova u Evropi...tral la la. Ne mogu da verujem kakva demagogoja i licimerje.
    I naravno cim su ubili jadnog izgladnelog psa, lovci (inace osvedoceni poznavaoci divljaci, nisu mogli da vide odmah da je u pitanju pas, nego mi sa fotografije i to zamagljene maksimalno) konstatuju kako su se poslednjih godina vukovi namnozili. Oni to ko indijanci ....predvidjaju vremensku prognozu.


    sramota

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: