Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:20, 8. 7. 2020.

| Društvo

Ubrzo nakon formiranja Vlade sledi i konkurs za direktora KC Niš, najavljuje predsednik UO

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
klinicki centar
Već se pominje Radovanovićev naslednik, a konkurs još nije ni raspisan; foto: Vanja Keser

Upravni odbor Kliničkog centra u Nišu skoro 4 godine nije raspisao konkurs za izbor novog direktora, pa je tako Zoran Radovanović ostao na funkciji još skoro ceo mandat, iako nije izabran na konkursu. Predsednik Upravnog odbora Milan Petrović kaže da se izbor malo odužio, da su sa konkursom zastali zbog korone, koja traje svega nekoliko meseci i novi najavljuje posle izbora Vlade. U javnosti se već raspravlja ko će biti Radovanovićev naslednik.

Od januara 2017. godine Zoran Radovanović je ponovo direktor Kliničkog centra Niš. Iako je bio jedan od kandidata nije izabran na konkursu. Ostao je direktor zato što Upravni odbor nije izabrao nikoga za direktora od prijavljenih, pa ni njega, a Vlada Srbije nije imenovala vršioca dužnosti. Zoran Radovanović Radovanović skoro ceo mandat ostao direktor iako nije izabran na konkursu; Foto: JV

Tako je Radovanović skoro 4 godine direktor najveće zdravstvene ustanove na jugu Srbije iako nije izabran na konkursu, što je omogućio Zakon, ali i Upravni odbor koji od tada do danas nije raspisao konkurs za izbor direktora.

Na pitanje zašto - predsednik Upravnog odbora, advokat Milan Petrović, kaže zbog korone.

Mi smo za sada zastali i zbog ove situacije i svega ovoga, čekamo da vidimo kakav će biti rasplet, u svakom slučaju do izbora novog direktora funkciju direktora, odnosno direktor je Zoran Radovanović - odgovara Petrović.

To što epidemija korone u Nišu traje manje od 6 meseci, a oni skoro 4 godine nisu raspisali konkurs, Petrović nije komentarisao, a da li postoji neki rok koji su prekoračili, kaže da ne postoji.

Petrović kao jedan od problema navodi to što nisu mogli da naprave Upravni odbor "onako kako treba", te da zato odlučuju samo o onome što je neophodno za funkcionisanje Kliničkog centra, dok je izbor direktora prolongiran "do daljeg". Milan Petrović Petrović kaže da će morati da se raspiše konkurs do kraja godine; foto: Vanja Keser

Podseća i kako je prethodni konkurs, na kome je Radovanović bio jedan od kandidata, propao.

Nema nekog roka, trebali smo da raspišemo konkurs, ali sada treba i da popunimo Upravni odbor, jer smo nažalost izgubili jednog člana, doktora Miodraga Lazića i treba da popunimo Upravni odbor da bi mogli da imamo kvorum da odlučujemo. Zakonski rok je bio, nakon isteka mandata, raspisan je bio konkurs, mi nismo mogli da damo predlog nikakav Vladi Srbije koja ga u stvari imenuje i postavlja direktora. Nije bilo kvoruma i onda smo to odložili do daljeg, ali jeste, u pravu ste, prolongiralo se - priča Petrović.

Da li će ove godine, kada Radovanoviću ističe i mandat u kome nije izabran, Upravni odbor konačno raspisati konkurs, Petrović kaže da će morati.

Ja se nadam da izađemo iz ove vanredne situacije koju imamo trenutno i ja se nadam da će u toku ove godine to da se desi. Moraće da se desi i sigurno da će da se desi ubrzo nakon formiranja Vlade, novih ministarstava i da se i mi kompletiramo i da krenemo u realizaciju toga. Za sada funkcionišemo i radimo normalno - zaključuje Petrović.

potpis Radovanovic Radovanović na bolovanju nekoliko meseci, ali i dalje potpisuje odluke; foto: printskrin Aktuelni direktor Radovanović je već nekoliko meseci na bolovanju, ali je sve odluke koje su donete tokom njegovog odsustva potpisao.

Podsetimo, Zoran Radovanović je direktor Kliničkog centra Niš od 2012. godine, a nakon što mu je 2016. godine istekao prvi mandat bio je jedan od kandidata, uz bivšeg gradonačelnika Niša Zorana Perišića i vaskularnog hirurga Milana Jovanovića, ali je taj konkurs propao.

Sve o izboru direktora KC Niš možete čitati ovde.


6 kandidata "u igri" za direktora

Iako konkurs još nije ni raspisan, u javnosti se već pominje Radovanovićev naslednik. Mnogi u KC kažu da veruju da će direktor biti aktuelni pomoćnik direktora i načelnik Klinike za anesteziju Radmilo Janković. Sam Janković nije odgovorio na pitanja novinara da li uopšte planira da se kandiduje za ovu funkciju. Radovanovic i Stanojevic Već se pominju njegovi naslednici; foto: Vanja Keser

On je u jednoj od 3 neformalne grupe kandidata koje se pominju među lekarima. Ukupno je 6 nezvaničnih kandidata, a uz Jankovića u grupi bliskih sa sadašnjim rukovodstvom kao mogući kandidat pominje se i Goran Stanojević. Janković je odnedavno umesto Radovanovića na čelu radnog tela KC Niš za borbu protiv korone, a Stanojević njegov zamenik.

Takozvani politički kandidati su bivši gradonačelnik Niša i kardiolog Zoran Perišić, kao i direktor Klinke za kardiovaskularne bolesti Tomislav Kostić, inače nosilac liste Srpske napredne stranke u Niškoj Banji.

Treća grupa kandidata su oni kojima ne daju velike šanse, ali za koje njihove kolege kažu da "imaju podršku od nekih struktura iz Beograda" i to su direktorka Dečije klinike Anđelka Slavković i bivši direktor Klinike za neurohirurgiju Nebojša Stojanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Glavni

    20:19 // 19. 8. 2020.

    Perišić . 50 hiljada interventnih procedura .

  • Miloš

    11:01 // 9. 7. 2020.

    Čitam od juče ove komentare, pitam se kao neko ko nema nikakve veze sa zdravstvom da li se uopšte gleda kvalitet i prava stručnost.
    Zbog toga sam jako iznenadjen da je u tekstu spomenuto ime prof.dr Nebojše Stojanovića jednog od naših najvećih stručnjaka i najkvalitetnijih ljudi za koje sam čuo pre svega van Niša. Pitam se da li je to možda početak prave selekcije kadrova. Nadam se, mada........

  • Ouzo

    23:08 // 8. 7. 2020.

    Ko god da bude, bice apartcik , spreman na najora ponizenja od onih koji ga postave, zarad licnih interesa !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: