Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 1. 3. 2019.

Učenice iz Pirota kažnjene držanjem za stub u holu škole, reagovala Poverenica

U školi Mladost nisu želeli da govore o slučaju diskriminacije U školi Mladost nisu želeli da govore o slučaju diskriminacije; foto:printsckrin Fejsbuk

Zbog uvođenja takozvanog “stuba srama” kao sistema kažnjavanja đaka, kada su dve učenice u Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Mladost" po kazni morale da se drže za stub u holu škole i nisu smele na odmor, reagovala je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, a Savez Roma Srbije podneo je krivičnu prijavu protiv rukovodstva škole. Direktorka bez komentara "po preporuci Ministarstva obrazovanja".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • BATA

    14:23 // 2. 3. 2019.

    Stub srama postoji u skolama? Od kada ?To dopustili pedagozi i psiholozi?Ako je stvarno uveden kao pedagoska mera vaspitanja za decu gde ce ona biti izlozena najbrutalnijim uvredama koje ostavljaju traume predlazem da se to prvo uvede za one koji su to predlozli,za Skupstinu i srpsku Vladu,i za ... .Stub koji bi se video iz svih krajeva Srbije i koji bi grlili svi oni koji donose takve odluke.

  • Oscar Pitagor

    12:30 // 2. 3. 2019.

    Личност детета се не сме вређати. Prof. Незналице по школама праве сутрашње терористе.
    Постоји разрађен систем рада са децом (и одрслима) где се привикавају да уживају САМО у плодовима СВОГА рада.Потиче из Античке Грчке.Ради се на култивирању сопствене личности...
    Васпитање где је све наше, марксизам, ОНО... је одгајило болиде који мислили да је њихово све до Токија, а нарочито од Триглава јужно.

  • Срба

    18:27 // 2. 3. 2019.

    Дискриминација?? Да не очекују сви ови душебрижни повереници, одбори за заштиту људских права, разноразна удружења и НВО да их наставница потапше по раменима, помилује по главама и захвали им се што су крале?!? Ми као друштво заиста неповратно клизимо у суноврат због помодарства и ЕУ диктата! Лудило! Школа има и ВАСПИТНИ карактер. Не само образовни. Подршка наставници и школи!!!

  • Сточни Трг

    19:47 // 1. 3. 2019.

    Да би им се ублажио нанети душевни бол предлажем да им се уруче индекси медицинског факултета и признају сви испити за прве ТРИ године студија са просечном оценом осам.
    Извињавам ви се,млого ви се извињавам.

    • goldie

      19:19 // 2. 3. 2019.

      Nema na Medicinskom više prosečne ocene 8, samo 9,2 pa naviše...

  • daca

    09:48 // 3. 3. 2019.

    I sta je ovde sporno. Ja sam u skoli dobijao prutom po prstima, stajanje u cosku, izbacivanje sa casa i tome slicno. Nista mi ne fali, uvek sam imao postovanje prema profesorima a imali su ga i moji roditelji. Danas svega toga nema, a nema ni drzanja stuba koliko vidim, zato djaci psuju nastavnike, roditelji dolaze da odredjuju nastavnicima ocene za svoje dete itd.

  • Tolerancija

    22:34 // 1. 3. 2019.

    Najveca zrtva je onaj sto su mu ukrali smoki. Kazna za kradju treba da bude stroza od one za verbalnu uvredu. Dete koje krade, roditelji koji su ga tako vaspitali i nevaspitani nastavnici da se drze za sub zajedno.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: