Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:28, 21. 5. 2021.

| Društvo

Učenici Mlekarske škole iz Pirota prikupili pomoć za bolesnu devojčicu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
mlekarska-skola-MSP
Prikupili 17.000 dinara; Ilustracija, foto: Mlekarska škola Pirot

U želji da pomognu maloj Nađi Mitić iz Bele Palanke, koja boluje od anaplastičnog astrocitoma, učenici Mlekarska škole “Dr Obren Pejić” iz Pirota su u prethodnih mesec dana prikupljali novac i na kraju na žiro-račun porodice uplatili 17.000 dinara.

Veliku pomoć njihovoj akciji pružili su, kažu iz škole, i građani Pirota koji su donirali novac u kutujima koje su se nalazile u prodavnicama proizvoda mlekarske radionice.

Nakon uspešno sprovedene novogodišnje dobrotvorne akcije koju smo organizovali kako bi pomogli malom Oliveru, Učenički parlament je odlučio da nastavi sa sprovođenjem humanitarnih akcija i ubuduće. Imali smo u planu nekoliko aktivnosti, ali nas je malo omelo održavanje nastave na daljinu. Ipak, uspeli smo da sprovedemo akciju prikupljanja novčane pomoći za Nađu, uz nesebičnu pomoć naših sugrađana, kupaca naših mlečnih proizvoda. Nadam se da ćemo u narednom periodu moći nesmetano da nastavimo s našim planovima i aktivnostima - kaže koordinatorka rada Učeničkog parlamenta Maja Manić.

Dodaje da je ovo samo nastavak lepe prakse kroz koju su učenici Mlekarske škole, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagali osobama kojima je pomoć najpotrebnija i kaže da Učenički parlament planira nastavak različitih humanitarnih aktivnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: