Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:52, 26. 12. 2019.

| Društvo

Učenici Tatkove škole prikupljaju pomoć za lečenje drugarice iz odeljenja

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
nikolina
Humanitarna pomoć za Nikolinu Josić; Foto: LJ. M.

Novogodišnje čestitke, narukvice i ukrase koji su sami napravili, učenici 3/3 razreda OŠ "Nikodije Stojanović Tatko“ prodaju na štandu u centru Prokuplja, kako bi pomogli lečenje njihove drugarice, 10-godišnje Nikoline Josić. Ovo je još jedna akcija u nizu koju Prokupčani organizuju za svoju malu sugrađanku koja se sa Evinfovim sarkomom bori od 2017, a za izlečenje joj je neophodna operacija koja košta oko 100.000 evra.

Đaci su sa učiteljicom Vericom Stojiljković izradili preko 200 novogodišnjih čestitiki koje su prodavali đacima škole, ali i Prokupčanima koji žele da pomognu i daju novac u skladu sa svojim mogućnostima.

Deca su vredno radila i sa velikom željom, maštom i zadovoljstvom izrađivala svoje rukotvorine. Jedinstveni su da pomognu svojoj drugarici, a sav novac biće doniran u zajedničku školsku kasu za humanitarnu pomoć našoj Nikolini – rekla je je učiteljica.

Osim učenika "Tatkove" škole, u akciji pomoći uključeni su i polaznici Predškolske ustanove “Neven”, koji takođe izrađuju novogodišnje čestitke i ukrase i prodaju ih u humanitarne svrhe.

Novac za lečenje Nikoline prikupljaće se i u petak, 27. decembra, i to prodajom ulaznica za utakmicu koju će u 18 sati u Sportskoj hali "Dr Zoran Đinđić“ odigrati ženski fudbalski klubovi, domaći Topličanin i beogradski klub Heroj.

Cena ulaznice je 200 dinara, sav prihod od prodatih karata namenjen je za pomoć Nikolini, a oni koji žele, mogu pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 482 na broj 3030.

Opcije za pomoć su još i uplate putem linka e-doniraj, kao i na dinarski i devizni račun.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: