Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 9. 1. 2019.

| Društvo

Učenici dva odeljenja Gimnazije u Prokuplju napustili nastavu zbog hladnoće

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Razredne starešine pokušale da ubede đake da ostanu na nastavi; foto: Lj.M.

Zbog hladnih učionica i temperature koja je neprimerena održavanju nastave, đaci 2 odeljenja četvrte godine Gimnazije u Prokuplju jutros su napustili nastavu posle prvog časa. Oni su, prema saznanjima Južnih vesti, o tome obavestili svoje razredne starešine koji su pokušali da ih ubede da to ne smeju da rade, ali su učenici ipak napustili školu.

Nezvaničnu informaciju smo saznali od samih učenika, jer ni direktor Dragoslav Minić, kao ni član Gradskog veća Maja Ranđelović nisu odgovarali na telefonske pozive novinara.

Školu su napustili učenici odeljenja 4/4 i 4/5, a njihovi roditelji su najavili da decu neće puštati u školu dok se grejanje ne reši, o čemu su, kažu, obavestili i Gradsku upravu i samog gradonačelnika Aleksandra Simonovića.

Ipak, gradonačelnik tvrdi da je Grad sve uradio da učionice budu tople.

Grad Prokuplje je obezbedio sredstva za grejanje Gimnazije, javna nabavka je sprovedena i potpisan je ugovor. Gimnazija u ovom trenutku ima dovoljnu količinu goriva za grejanje, tako da, što se tiče Grada, sve što im je potrebno da učionice budu tople, mi smo im obezbedili – napisao je u SMS poruci gradonačelnik Simonović.

Inače, jedna od najstarijih i najprestižnijih škola u Prokuplju već dugo ima problema sa fasadom i dotrajalom stolarijom, a januara 2018. godine došlo je i do havarije na plafonu, nakon čega je nastava obustavljena na 7 dana.

I ove zime, sredinom decembra 2018. godine, đaci u Gimnaziji su nastavu pohađali sa skraćenim časovima od 30 minuta, jer su i tada učionice bile hladne, iako je direktor Minić tvrdio da su te nedelje časovi skraćeni zbog slave Sveti Nikola.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sima

    07:19 // 12. 1. 2019.

    Ne sekirajte se deco uskoro ce ciuka Cutiran da kupi zgradu a va ce da prebaci negde van prokuplja :-) Jedino ono sto on kupi za nekog to ima i trotoar i grejanje i prozore :-)

  • Milica Baba

    13:34 // 10. 1. 2019.

    Ovaj problem traje deceniju.Vlast krade i stedi na deci i njijovom obrazovanju.Ali je zsto sns Cickova skola topla u majicu da ides.Sram vas bre bilo politicari!!!!

  • Jelena Lazic

    09:34 // 10. 1. 2019.

    To je tacno. Ja sam upalu sinusa zaradila prvi put u toj skoli. Sedela sam pored prozora. To je bilo pre 10 godina, mogu da zamislim kako je sada.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: