Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 13. 11. 2019.

| Društvo

Učitelj iz Vranja štrajkuje glađu - briga o autističnom sinu ugrožena zbog premeštaja

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Miomir Dejanović
Dejanović je u štrajk glađu stupio nakon tri meseca kako situacija oko njegovog premeštaja nije rešena; foto: M. D. /JV

Učitelj OŠ “Svetozar Marković” u Vranju Miomir Dejanović započeo je danas štrajk glađu, nakon što se već tri meseca situacija oko njegovog premeštaja u seosku školu ne rešava. On smatra da je nepravedno prebačen jer nije uzeta u obzir činjenica da brine o autističnom detetu i da se njegovim premeštajem ruši porodična rutina i onemogućava dalje školovanje njegovog sina.

Miomir Dejanović odlučio se na ovaj korak, kaže, jer vidi da direktorka koja je potpisala odluku o premeštaju nema nameru da ispoštuje dogovor da on ove školske godine radi u selu, a da ga sledeće vrati u matičnu školu. Štrajkovaće, kaže, do ispunjenja uslova, a njegovu odluku podržao je, kaže, i sindikat "Nezavisnost".

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić pozvao me je telefonom i pitao da li bi ja smatrao da je slučaj rešen ukoliko ja ove godine radim u isturenom odeljenju u Donjem Neradovcu, a da me direktorka sledeće školske godine vrati u matičnu školu. Ja sam pristao na taj predlog, ali pod uslovom da mi direktorka Tijana Đokić garantuje da će sledeće godine da me vrati u vranjsku školu - priča Dejanović.

Miomir Dejanović Preko dana će boraviti u školi, a posle zatvaranja spavaće u svom autu; foto: M. D. /JV Direktorka je samo dva dana nakon tog razgovora, kako kaže, izigrala dogovor i prosvetnom inspektoru poslala svoju odluku u kojoj piše da će da ga vrati u matičnu školu “sledeće godine ili kasnije ukoliko se stvore uslovi”.

Smatram da takvi uslovi nikad neće da se stvore, jer sam ja ispunio sve uslove da ostanem ovde. Da je mislila da mi pomogne jer imam dete sa autizmom, ne bi me ni udaljavala slanjem u seosku školu. Zato sam se i odlučio na ovaj korak, jer vidim da ona nema nameru da ispoštuje dogovor - kaže učitelj.

Planira, dodaje, da bude u školi do daljeg. Preko dana će boraviti u školskom hodniku, a nakon zatvaranja, najavljuje, spavaće u svom autu parkiranom ispred škole.

Podsetimo, Dejanović je krajem avgusta prebačen u seosku školu zbog manje upisanih prvaka. Kako je tada rekao, postavljen mu je ultimatum - ili premeštaj ili otkaz. On smatra da je direktorkina odluka neetična, jer je direktorka znala da će njegovom autističnom sinu zbog toga biti onemogućeno pohađanje škole koja mu je neophodna zbog socijalizacije.

Tijana Đokić, direktorka škole, rekla je tada za Južne vesti da je sve urađeno po zakonu i da nije ugrozila prava učitelja i njegove porodice.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • draxa

    00:56 // 14. 11. 2019.

    Direktorki svaka cast da joj se sve vrati u zivotu. Djubre ljudsko.

  • NINA JOVANOVIC

    14:09 // 13. 11. 2019.

    Da li se neko oseca isto kao i ja...AMAN VISE..Ovaj ucitelj iskace iz frizidera... Pa dobro ljudi moji sad kad ovo procitah direktorka je u pravu jer ko moze da tvrdi da ce ga sigurno prebaciti sledece godine...naravno da treba da se steknu uslovi...Jao covece sto ne brines o detetu sad....Strajk gladju...Aman vise!!!

    • Marija

      14:47 // 13. 11. 2019.

      Hvala dragom Bogu, ne osećamo se svi k'o vi. I ne mislimo svi isto k'o vi.

    • Ilić

      16:50 // 13. 11. 2019.

      Umesto da se solidarišete sa ljudskom mukom, vi filozofirate.

      Kada čovek ima bolesno dete kući, ako ne podržavate njegovu borbu, najpametnije da ćutite!
      Moja podrška učitelju!!!!!!!!

    • Jovana

      21:42 // 14. 11. 2019.

      Svi mi dobro znamo ko nam iskace iz frižidera! Ovaj čovek se bori za svoju porodicu i ako nemate poštovanja za njegovu borbu, bolje nemojte ni da komentarišete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: