Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:22, 10. 5. 2018.

| Društvo

Udarne rupe u Nišu zadaju probleme građanima

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Rupa-Kralja-Stefana-Prvovenčanog
Građani žele dobre ulice; Foto: čitalac

Iako su pre nešto više od mesec dana krpljene, na glavnim saobraćajnicama u Nišu, kako svedoče građani, ostalo je još udarnih rupa. One ometaju vozače i predstavljaju rizik za oštećenje vozila. Građani su prijavili rupe u Ulici kralja Stefana Prvovenčanog i Šumadijskoj.

Građani su preko aplikacije “Prijavi problem” redakciju Južnih vesti upoznali sa problemom udarnih rupa u Ulici kralja Stefana Prvovenčanog, u traci koja je namenjena vozilima koji skreću desno ka Ulici 7. juli. aht-foto-čitalac Građani žele dobre ulice; Foto: čitalac

U ovoj rupi se nalazi četvrtasti šaht, a iz Direkcije za izgradnju grada kažu da je reč o Telekomovom šahtu, te da ovo preduzeće mora da ga “podigne”.

To je Telekomova šahta, obavestili smo ih. Oni još nemaju izvođača za ovu godinu. Mi ne smemo da ulazimo u njihove instalacije i oni moraju to da podignu - rekao je Nenad Marković iz Direkcije.

Novinarka je mejlom uputila pitanja Telekomu, te se očekuje da pošalju odgovore vezane za ovaj šaht.

Problem sa udarnim rupama postoji i u Šumadijskoj ulici, u blizini Mašinske industrije, na šta su takođe ukazali građani.

Ulica Šumadijska od skretanja u Ivana Milutinovića do MIN-a je prepuna udarnih rupa. U jednom delu ispred Min-a zakrpljene su rupe dve, a ove su iz neshvatljivih razloga ostavljene. Napominjem da je ulica frekventna, prolaze linije gradskog i prigradskog saobraćaja - priajvljeno je preko aplikacije.

Iz Direkcije za izgradnju kažu da bi za nekoliko dana ekipe Vodovoda trebalo da menjaju kompletnu mrežu u Šumaijskoj, kao i u Daničićevoj ulici koja je raskopana od septembra prošle godine. Nakon toga, dodaje Marković, trebalo bi da se srede ove dve ulice. Iz Šumadijske, dodaje, mora da se izvadi kocka, koja se nalazi ispod asfalta i zbog kojih ulica često "puca" i otvaraju se rupe.

Mali je sloj asfalta - 3 cm. To se isto dešava i sa Ulicom vojvode Putnika, 2 cm je asfalt, a zakrpa mora da bude 4 cm, pa štrči iznad. To je pre 20-30 godina urađeno, presvučena je samo kocka i ostalo je tako. Imamo dozvolu za Šumadijsku, radimo i na dozvoli za Vojvode Putnika da se skine kocka - objašnjava Marković.

Građani su preko aplikacije Južnih vesti prijavili udarne rupe i u Romanijskoj ulici, kao i u Njegoševoj i Negotinskoj ulici.


Obrušio se asfalt u Proseku

Put-Prosek-foto-čitalac Građani žele dobre ulice; Foto: čitalac U selu Prosek nadomak Niša, takođe postoji problem sa lokalnim putem, na kome se asfalt delimično odvalio. Iz Direkcije za izgradnju kažu da je voda odnela taj deo puta, kao i da će biti popravljen čim se dobiju neophodne dozvole.

Tu treba da se uradi potporni zid. Sve je snimljeno, Zavod za urbanizam radi projekat potpornog zida. Čeka se projekat i građevinska dozvola - rekao je Marković iz Direkcije.

Dodaje da sada, za razliku od ranijih godina, javne nabavke radi Sekretarijat za investicije, a da je Direkcija nadzorni organ.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoje Nis

    13:16 // 11. 5. 2018.

    Ima na desetine ulica u kojima postoje bunari a ne rupe...paralena sa knjazevackom mislim da ilije bircanina,pa kompletan put do malcanske petlje nije promenjen asfalt preko 30 godina samo se krpi pa izbocina i ulegnuca koliko volite jedino traktorom moze da se ide,pa rupa od nadvoznjaka auto pijace prema bulevaru u desnoj traci,pa ulica prema toplani dve dubine po 40 cm i sirine 1m

  • Jasar

    12:52 // 11. 5. 2018.

    Rupa ispred semafora preko puta nitexa ka gradu nabacali rizlu preko da se lakse prokliza sleti sa puta eventualno zgazi nekog ...
    Tako jos jedan normalan dan...

  • vlada

    10:26 // 11. 5. 2018.

    Ogromnu udarnu rupu u Rentgenovoj nisu ni probali da zakrpe...a i kako je AV otisao iz Nisa. sve je ostavljeno kako je i bilo na potezu od Leonija do kruznog toka....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: