Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:19, 27. 7. 2010.

| Društvo

Udarne rupe u potpuno novim ulicama

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Rupe u Svetosavskoj ulici u centru Niša

Iako je kompletna rekonstrukcija završena pre manje od dve nedelje, u Svetosavskoj ulici u centru Niša već su se pojavile rupe.

Da stvar bude gora, reč je o udubljenjima koja su napravili baš izvođači radova.

Prilikom asfaltiranja ulice radnici preduzeća koje je izvodilo radove jednostavno su valjkom prešli preko otvora za ventile za vodu i preko njih naneli asfalt.

Da bi ovi, takozvani teleskopski otvori bili u funkciji, radnici su, najverovatnije pijukom, izbušili tek postavljeni asfalt i tako napravili dve rupe. Jednu duboku 7-8 a široku 30tak santimetara i drugu nešto manju rupu, jednu do druge.

U niškom vodovodu kažu da se ovo ne dešava prvi put.

- Samo u toku juna mi smo zabeležili pet takvih slučajeva. Izvođači radova nam ili pokidaju teleskopske ventile na početku radova ili ih, prilikom pripreme za asfaltiranje, pregaze valjkom i preko njih postave asfalt. Šteta se procenjuje na nekoliko hiljada evra - kažu u JKP Naissus.

U Direkciji za izgradnju grada,  preduzeću koje je bilo nadzorni organ u ovom poslu, kažu da su pre početka radova poslali dopis Naissusu kako bi to preduzeće obavilo "svoj deo posla", ali da su se oni pojavili tek kad je postavljen prvi sloj asfalta.

- Ne mogu građevinske mašine da stoje i čekaju radnike Vodovoda da se pojave. Postoje rokovi koji moraju da se ispoštuju - rečeno nam je u Direkciji.

Nismo uspeli da saznamo da li je bilo ko, imenom i prezimenom, proglašen odgovornim za ove propuste.

Ko plaća štetu?

U Javnom komunalnom preduzeću "Naissus" kažu da rekonstrukcijom Svetosavske ulice nisu bili predviđeni bilo kakvi radovi na vodovodnoj mreži, te da nije ni bilo potrebe da oni obavljaju bilo kakav posao.

- Ako je tačno da se nismo odazivali na pozive, zbog čega Direkcija pristaje da plaća štetu koja nastaje u takvim slučajevima? - kažu u Naissusu.

Prema evidenciji Vodovoda, izvođači radova istu grešku samo u junu napravili su u Jelašničkoj ulici u naselju Nikola Tesla, Koče Kapetana u Čalijama, Žetelačkoj u Pasi Poljani i Kraljevića Marka u centru grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • upućen

    14:31 // 15. 11. 2010.

    Ovo je i te kako povezano sa tim da li Direkcija ima ili nema građevinsku dozvolu za neku ulicu. Ako je nemaju i ne zovu Naissus da obeleži kape armature. A koliko ulica grade bez dozvole, već ste pisali o tome. Posebna je pričai što i ono obeleženo pokidaju. Ali to je tako kad nam ulice asfaltiraju vunovlačari i opančari izabrani od slavne nam Direkcije za "izgradnju" grada Niša.

  • pera

    22:40 // 28. 7. 2010.

    Naissusov deo posla bi bio podizanje ventila na visinu novog sloja asfalta - ako je reč o dodatnom presvčačenju na postojeći sloj. Zbog toga šiberi i ventili nisu na nivou nego ispod nivoa novog sloja asfalta...pa se naknadno otvaraju kako bi služili svrsi...ali to treba neko da plati...

  • eriol

    08:32 // 27. 7. 2010.

    Lepo je što redakcija prati dešavanja na Niškim ulicama.

    Ali mnogo važnija vest o kojoj ne pišete je da u Skopljanskoj ulici, nasuprot urbanističkom planu gradi ogromna zgradurina za stanovanje.

    To je ona čuvena lokacija koju je grad 3 puta pokušao da proda, obećavali na tom mestu hotel i kulturne sadržaje, oterali Kusturicu koji je hteo da tu oravi kulturni centar.

    A onda su uz sve fanfare, celom gradu iza leđa prodali najbolju lokaciju u gradu za STANOVE !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: