Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 18. 5. 2022.

| Društvo

Udesi, nezgode i nesreće isprovocirali građane: danas blokada magistrale u Nišu

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
blokada
Danas prva blokada, najavljuju ih svakog dana; ilustracija, foto: JV

Stanovnici Čamurlije blokiranjem magistralnog puta pokušaće da skrenu pažnju nadležnih na dugogodišnji problem sa čestim udesima na ovom delu grada. Dok meštani zahtevaju postavljanje ležećih policajaca i signalizacije, građani na društvenim mrežama apeluju na policiju da češće kontroliše saobraćaj na Čamurlijskom putu.

Blokada Čamurlijskog puta zakazana je za danas u 18 sati, a kako kaže jedan od meštana sa njom će nastaviti i narednih dana, sve dok se ne ispune njihovi zahtevi. Razlog su učestale nezgode i nesreće, a poslednja u nizu dogodila se 10. maja, kada je automobil udario 15-godišnjeg dečaka koji je teško povređen.

Moje dete je svedočilo tom događaju, a moglo je da se desi bilo kome. Nije ni malo bezbedno nemamo čak ni pešački prelaz, a celo naselje mora da prelazi ulicu kada čeka gradski autobus ili odlazi negde - kaže stanar.

O brojnim nezgodama pisale su i Južne vesti, a 2016. godine došlo je i do saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo jedan muškarac. Kako do toga više ne bi dolazilo kaže da su se u više navrata obraćali nadležnima za pomoć.

Od njih su, kaže, uglavnom dobijali obaveštenja da postavljanje signalizacije, pešačkog prelaza ili ležećih policajaca zakonski nije moguće, jer je u pitanju magistralni put. Ipak, tvrdi i da ima izuzetaka.

Nama su rekli da zakonski to nije izvodljivo, a na istom putu možete videti pešački prelaz kod vojske. Kome su oni potrebniji u delu gde je mnogo građana ili vojsci, gde se čine ustupci - upitao je meštanin.

Da ovaj deo puta nije ni malo bezbedan kako za pešake tako i za vozače, tvrde i građani na društvenim mrežama, ali ističu da je pre svega neophodna češća policijska kontrola.

Kao prvo niko ne zna koliko je tu dozvoljena brzina. Kao drugo put je užasan sa nagibima koji vuku auto levo ili desno, treće svi koji su koristili auto-put do Naisa sad idu ovim putem, a da ne pričamo o neosvetljenim biciklistima, motorčića i u sezoni traktora i ostalo - jedan od komentara.

Koliko je udesa bilo u poslednje vreme na ovom delu puta, iz policije još nisu odgovorili, ali neki od meštana pretpostavljaju da je reč o više desetina nezgoda, pa će zbog toga zajedno sa decom izaći na blokadu puta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stevanović Vldimir

    09:15 // 21. 5. 2022.

    Pre 40 godina od G. Toponice do kasarne na ulazu u Niš postojao je paralelni put namenjen za zapregu i pešake koji je uništen i više ne postoji!
    Sami smo krivi!
    Postojao je asfaltni put jarkovi za vodu sa obe strane drvored sa sadnicama voća sa obe strane i kolski put sa desne strane od Niša ka toponici .

  • Bin zajeb el Najdan

    16:03 // 18. 5. 2022.

    Mene provociraju kad koče na zeleno, kad parkiraju u saobraćajnoj traci, kad bilduju akcize i parking servis me jako iritira... i šta ćemo sad?

  • Marko

    15:57 // 18. 5. 2022.

    Ako je neko udario dete autom, to znači da se dete kretalo kolovozom. Zašto se ne napravi TROTOAR, da se stave bankine, koje bi to sprečile? Ipak je to magistrala i to dosta opterećena magistrala. Kako može u Komrenu da se reši autoput i pešački prelazi preko njega, i svi zdravi i čitavi? Ne rešava se sve jeftinim ležećim policajcima i skupim popravkama trapa zbog njih!

    • mj

      17:50 // 18. 5. 2022.

      Zato što je bankina zemljani sloj pored puta i ne može da spreči izletanje tj. nije zaštitna ograda

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: