Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 8. 4. 2023.

| Društvo

Udruženi Vlasotinčani prikupljaju novac za lečenje sugrađanke, svoje predmete prodaju na licitaciji

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
licitacija
Za pomoć maloj Anastasiji; foto: JV/Privatna arhiva

Kako bi pomogli svojoj 5-godišnjoj sugrađanki, sa dijagnozom statičke kvadriplegične cerebralne paralize, da konačno prohoda, dvojica vlasotinčana odlučila su da dres sa potpisom svih prvotimaca Partizana i umetničku sliku "Dare" iz istoimene serije stave na licitaciju preko društvenih mreža i tako dodatno obezbede novac za lečenje male Anastasije.

Vlasotinčani su u prethodnom periodu svakodnevno apelovali na ostale građane da pomognu, a Aleksa Đikić i Saša Cvetković odluči su da interesantnim predmetima podstaknu i ostale da se priključe pomoći.

Tako je za Anastasijine prve korake Đikić oglasio dres Partizana koji su potpisali svi prvotimci, a početna cena od 5.000 dinara, je već premašena.

Sav prikupljen novac ide za lečenje male Anastasije Spasić iz Vlasotinca. Molim svakoga ko je u mogućnosti da se uključi i pomogne ili podeli objavu - naveo je Đikić.

Na isti način i Saša Cvetković pokušao je da skrene pažnju javnosti na borbu koju vodi 5-godišnja devojčica i njena porodica.

Kako je reč o slikaru iz Vlasotince on je jedno od svojih dela namenio nekome ko će uplatiti novac za lečenje devojčice, a radi se o portretu glavne junakinje filma "Dara iz Jasenovca". Početna cena slike je 8.000 dinara.


Novac je moguće donirati i putem SMS ili računa

U akciju prikupljanaj novca za lečenje uključena je i Fondacija "Budi human" iz koje navode da je Anastasija rođena kao zdrava devojčica, na samom početku devetog meseca trudnoće, ali sa malom kilažom, od svega 1.850 grama. 940_instagram_1 940 na 3030; foto: Budi human

Roditelji su primetili blago nenapredovanje u njenom fizičkom razvoju, kada ni posle šestog meseca Anastasija nije mogla da sedi, niti da se podiže na ruke. Kasnije nije mogla ni da puzi na kolenima.

Nakon bezbroj pregleda, konsultacija i neizvesnosti, Anastasiji je potvrđena dijagnoza statičke kvadriplegične cerebralne paralize. Od tada do danas, mala Anastasija nije napravila svoje prve korake. Redovno posećuje klinike, banje i specijaliste nadajući se da će medicina pomoći njeno normalno odrastanje - naveli su iz Fondacije.

Anastasiji su neophodna sredstva za dalje fizikalne terapije, logopedske i defektološke tretmane, banjska lečenja, ortopedska pomagala, kao i sredstva za rad sa psihologom i neurologom i tretmane matičnim ćelijama.

Oni koji su u mogućnosti mogu poslati SMS sa tekstom 940 na 3030 ili mogu uplatiti novac na račune koji su istaknuti na sajtu Fondacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: