Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 13. 4. 2022.

| Društvo

Udruženje Sime Spasića od Grada dobilo kancelariju, skoro godinu dana kasnije i dalje je ne koriste

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
pekara
I dalje pekara; foto: M. M. K.

Od slikanja sa gradonačelnicom, prijema u Gradskoj kući i objave da će Udruženje porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, koje vodi Simo Spasić, dobiti kancelariju u Voždovoj ulici u Nišu prošlo je godinu dana, a vrata tog objekta su još zaključana i prašnjava. Kao razlog što objekat još nije otvoren Spasić navodi sređivanje prostorija u Beogradu, a za pitanje da li su sve vreme plaćali zakup kaže da nije humano.

Još maja prošle godine gradonačelnica Dragana Sotirovski je saopštila da će Udruženje dobiti kancelariju u centru gradu, a usledile su brojne reakcije građana ne zbog samog Udruženja, već predsednika Sime Spasića, koji je pred sudom u Nišu bio osuđen zbog silovanja bivše supruge. pekara Spasić kaže da će uskoro biti otvorena spomen-soba; foto: M. M. K.

Nakon skoro godinu dana, vrata tog objekta su zatvorena, a prema nalepnicama, i dalje se vodi kao pekara.

Stakla štrokava, zaključano i nema nikakvog obaveštenja da je ovo kancelarija Udruženja nestalih - kaže Nišlijka.

Preseljenje prostorija u Beogradu i sređivanje je, kako kaže Spasić, razlog što u Nišu još nema radova i ističe da će ih biti ovih dana.

U toj prostoriji u Ulici Voždova 7 još nismo došli sa porodicama kidnapovanih i ubijenih junaka otadžbine iz razloga što je naša spomen-soba, koja je bila u Beograđanki... mi smo prošle godine morali da napustimo tu zgradu, jer je ona privatizovana, pa smo tražili novu lokaciju, pa smo bili zaokupljeni malterisanjem i krečenjem te prostorije - navodi Spasić.

Za pitanje novinarke da li su u međuvremenu plaćali zakup u Nišu, Spasić kaže da nije humano. simo Dobio prostorije od Grada; foto: Dragana Sotirovski/Fejsbuk

Pa plaća... jao čime se bavite vi iz "Južnih vesti". Čime se vi bavite, umesto da se saosećate sa porodicama žrtava - kaže Spasić.

Porodice žrtava, međutim, u Nišu ne mogu da pronađu i dobiju pomoć tog Udruženja, jer ih na adresi koju su dobili od Grada, odnosno građana Niša, mesecima nema.

Lokal je dat u zakup, kako je pisao CINS, bez javnog nadmetanja i po povlašćenoj ceni od oko 100 evra mesečno, a da li su upućeni da se prostorije još ne koriste, da li ovih skoro godinu dana Udruženje plaća zakup i koliko, pitanja su koja su Južne vesti poslale Gradu.

Podsetimo, najavljeno je da će prostor u Voždovoj 7 biti istovremeno i spomen-soba kosmetskih žrtava, junaka otadžbine i heroja Košara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Gu

    22:54 // 14. 4. 2022.

    Ali kakav cirkus od sime hahahhaha ono je bre cirkus....

  • Mika

    19:48 // 14. 4. 2022.

    UplasIla se gospodza od Simu Strahotu- pa ni da zucne! Il je prezauzeta kupovinom stana i slikuvanjem ispred reciklaznih aparata, pa jadna nema vremena da se posveti na Simu......

  • Dule

    07:31 // 14. 4. 2022.

    To je u stvari Sima Kosmos iz dalekog Svemira. Obrijao se i ošišao na nularicu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: