Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:51, 7. 9. 2021.

| Društvo

"Udruženje penzionera Rentgenova" tražilo renoviranje sale, a ostali bez ugovora o zakupu

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
jv
Još uvek čekaju na produženje ugovora; foto: T. T.

Nakon što su maja ove godine javno zatražili adaptiranje i renoviranje velike sale u mesnoj kancelariji "Mija Stanimirović" čiji su zakupac, "Udruženju penzionera Rentgenova" ugovor nije produžen. Predsednica Udruženja kaže da je podnela zahtev i slala molbe, ali da još nema ugovora. Iz Uprave za Imovinu i održivi razvoj kažu da je predmet u obradi, nakon čega će se pristupiti zaključenju ugovora.

Polomljeni prozori, grejanje koje ne radi i plafon koji prokišnjava više nisu jedino što muči članove Udruženja penzionera Rentgenova, već po rečima predsednice Udruženja Radojke Dimitrijević, sada je najveći problem što im ugovor o zakupu za prostorije u kojima su više od dve decenije, sada nije produžen.

Kako objašnjava ugovor je istekao u maju, a zbog kasnog podnošenja zahteva za produženje, ključevi su im oduzeti.

Predhodnih godina, mesec dana pred istek ugovora su me pozivali, kažu mi Rado dođi rešenje ti je spremno. Prvo dobijem rešenje i posle toga ugovor - kaže Dimitrijević.

Kaže da je ovog puta niko je nije pozvao. Naknadno je podnela zahtev za produženje, a odgovora, kaže, nema već tri meseca.

Kako kaže, po isteku ugovora dobila je obaveštenje da duguju 22.280 dinara i još 15.046 dinara za komunalije.

To nisu dugovi zato što nisam podnela zahtev za produženje sale, to sam morala da platim. Do juna meseca sam platila, a šta sad ako dobijamo i dalje profakture, mi ako se ne okupljamo nemamo odakle da platimo - kaže Dimitrijević.

Objašnjava da je račune platila od svojih para, a zato što joj niko iz Uprave ne odgovara na pitanja da li će i kada produženje ugovora biti spremno, pomoć je tražila i od gradonačelnice Niša i podseća da je javno rekla da će im pomoći u renoviranju sale. 1630932390179 (1) Predsednica Udruženja obratila se i gradonačelnici Niša za pomoć; Printscreen

Ipak, navodi da ni od gradonačelnice nije dobila odgovor, pa brine gde će se na dalje okupljati.

Iz Uprave za imovinu i održivi razvoj kažu da su dobili zahtev iz Udruženja, a da će oni nakon postupka dobiti i ugovor.

Pokrenut je postupak u skladu sa Odlukom o pribavljanju, raspolaganju i upravljanju stvarima u javnoj svojini Grada Niša, radi regulisanja pravnog osnova korišćenja predmetnog prostora od strane “Udruženja penzionera Rentgenova” - pišu iz Uprave.

Nakon sprovedenog postupka će se, kažu, pristupiti zaključenju ugovora.

Na pitanje da li će i kada prostorije mesne kancelarije Mija Stanimirović biti renovirane, načelnica Uprave Ružica Đorđević, nije odgovorila.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zlatibor Jovanović

    08:55 // 24. 11. 2022.

    Sala u ul RENTGENOVA je vlasništvo ,,Grada za imovinu i stambene objekte" te u vezi s tim, njima smo se više puta obraćali za renoviranje sale , gde je udruženje penzionera RENTGENOVA ,,Zakupac petkom veče".
    Sala je renovirana krajem 2021g, a posle samo sedam meseci : Krov prokišnjava, parket se podigao u celoj sali.
    Tako naša borba za normalne uslove korišćenja sale se nastavlja.

  • unikum

    14:44 // 7. 9. 2021.

    Neka isprave i naziv "Rentgenova"

  • Me, myself and I

    14:31 // 7. 9. 2021.

    I treba da vas izbace, i da platite nego kako i jos da nastavite da placate. I iz vasih licnih stanova treba da vas izbace, i sve da vam oduzmu, i sve, apsolutno sve penzionere da zatvore negde i da ih samo pustaju da glasaju jer za drugo niste. Vi penzioneri ste najvece zlo zbog koga mi mladi krpimo kraj sa krajem i odlazimo u beli svet, jer vi odrzavate ove lopove na vlasti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: