Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:11, 21. 5. 2021.

| Društvo

Udruženje penzionera plaća zakup, ali zbog loših uslova ne može da koristi salu u mesnoj kancelariji

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
udruzenje-rentgenova
Radijatori ne rade; foto: JV/T. T.

Dotrajala stolarija, polomljeni prozori i plafon koji prokišnjava samo su neki od problema zbog kojih članovi niškog “Udruženja penzionera Rentgenova” već neko vreme ne mogu da se okupljaju u velikoj sali mesne kancelarije “Mija Stanimirović” iako, kako kažu, redovno plaćali zakup. Napominju da su se obraćali Upravi za imovinu iz koje su im rekli da je slučaj prosleđen nadležnoj službi za renoviranje, ali im se od aprila niko više nije javio.

“Udruženje penzionera Rentgenova” više od 30 godina koristi ove prostorije jednom nedeljno na tri sata za svoje aktivnosti i druženja. Međutim, zbog zapuštenog stanja sale ne mogu da je koriste. udruzenje-rentgenova5ž Prozori slomljeni; foto: JV/T. T.

Predsednica ovog udruženja Radojka Dimitrijević kaže da su im najveći problem prozori koji su često bili razbijeni.

To se dešavalo sigurno desetak puta do sada, zvali smo i policiju ali se uvek radilo o NN licu. Zbog toga je jako hladno i bije promaja pa moramo da stavljamo neke kartone. Prozori su toliko truli da ih je nemoguće otvoriti jer odmah padaju - objašnjava ona.

udruzenje-rentgenova3 Na ovom mestu udruženje je već drugo; foto: JV/T. T.Kaže da nemaju ni grejanje, jer radijatori ne rade.

Plafon nam prokišnjava, kada smo tu dok pada kiša mi stavimo kofe da tu teče voda, ali u većini slučaja nismo i zbog toga su zidovi i parket uništeni - kaže ona.

Zbog okolnosti u kojima se prostorije koje zakupljuju nalaze, predsednica Udruženja je pisala žalbe i tražila pomoć od Opštine Medijana, ali i Uprave za imovinu grada i održivi razvoj. Kaže da je od Opštine dobila odgovor da se obrati Upravi za imovinu grada jer njima plaća zakup. udruzenje-rentgenova2 foto: JV/T. T.

Iz Uprave mi je rečeno da su slučaj prosledili nadležnoj službi za renoviranje, ali mi se od aprila niko nije javio - objašnjava Dimitrijević.

udruzenje-rentgenova4 foto: JV/T. T.I novinari Južnih vesti pokušali su da dođu do odgovora, ali iz Uprave za imovinu grada i održivi razvoj nismo dobili odgovore na pitanja poslata mejlom.


I prostorije Mesne kancelarije zapuštene

mk-mija2 Mesna kancelarija potpuno zapuštena; foto: JV/T. T.Pored velike sale nalaze se i prostorije mesne kancelarije ,,Mija Stanimirović” koje svojim izgledom više podsećaju na napušteni ruinirani objekat, nego na kancelarije u imovini Grada.

Inventar je uništen, prozori i vrata polomljeni, zidovi su išarani, osvetljenje je oštećeno. Ljudi koji žive i rade u okolini kažu da često zatiču nered i staklo.

Na stanje u kojem se nalaze mesna kancelarija ,,Mija Stanimirović” i velika sala, predhodne nedelje ukazao je odbornik Skupštine grada Niša Miodrag Stanković i tim povodom apelovao na grad da hitno preko nadležnih službi sanira postojeće stanje i izvede sve potrebne radove na sanaciji zidova, podova, stolarija i toplovodne mreže.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    15:39 // 21. 5. 2021.

    За кога су пензионери гласали на локалу ?

    • Torpedo

      06:29 // 22. 5. 2021.

      Tacno, sto ovde kukaju, nek se zale ovim lazovima ! Zna se ko pokriva,kao odbornik, teritoriju Rentgenove, pa ga jurite! Tesko da ce te uspeti, briga ga sto u 6 ujutru dolaziste da ga zaokruzite ,nema od vas fajdu !

  • Nislija

    13:05 // 21. 5. 2021.

    A pitajte sto ne radi usluzni centar u ul. 9. brigade....

  • Mile

    11:44 // 21. 5. 2021.

    Koliko me pamcenje sluzi, dok je tu radio plesni klub, sala je bila odrzavana, i u vise nego pristojnom stanju. Ne znam sta se desilo u medjuvremenu.

    • Zlobnik

      17:36 // 21. 5. 2021.

      @Mile : Desio im se /a i svima nama/ - PUPS !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: