Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:11, 4. 12. 2015.

| Društvo

Udruženje stanara: “Prazna stolica” u Toplani samo na papiru

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
sasa kostic
Predstavnici Udruženja stanara upozorili na opstrukcije na konferenciji za novinare; foto: JV

Iako je Udruženju predsednika skupština stanara u Nišu zvanično dodeljena “prazna stolica” u Nadzornom odboru Toplane, odnosno da postoji posmatrač koji će nadgledati rad ovog preduzeća, u Udruženju tvrde da to još ne funkcioniše.

Predsednik Udruženja predsednika skupština stanara Saša Kostić kaže da “postoji vid opstrukcije od strane Nadzornog odbora da i stvarno funkcioniše institucija prazne stolice”. 

Doživeli smo od tog dana do danas da je naš predstavnik pozvan samo jednom na sednicu, i to samo onu koja je odložena. Došli smo do informacije da je, recimo, 1. decembra održana sednica Nadzornog odbora, a naš predstavnik nije pozvan. I to se u nekoliko navrata desilo - kaže Kostić.

Da li je bio sednica i ako jeste, zašto na njih nije pozvan predstavnik Udruženja, novinari "Južnih vest" nisu uspeli da saznaju u press-službi Toplane, već su upućeni na predsednika Nadzornog odbora Zorana Pavlovića, ali on do sada nije odgovarao na telefonske pozive.

toplana Udruženje u proteste krenulo zbog nezadovoljstva radom ToplanePredsednik Udruženja stanara napominje da će, ukoliko se ta praksa nastavi, smatrati da dogovor, koji je postignut sa gradskim vlastima i Toplanom posle višemesečnih pritisaka, nije ispoštovan.

Obratićemo se Nadzornom odboru zvaničnim dopisom u kome ćemo tražiti objašnjenje zašto naš predstavnik nije pozvan na sednicu. Očekivaćemo, u nekom razumnom roku od, recimo 8 dana, odgovor na to pitanje. Ukoliko se to ne desi, krećemo iz početka - objašnjava Kostić.

Podsetimo, takozvani građanski posmatrač u Nadzornom odboru Toplane, po principu "prazne stolice", bez prava glasa, može da nadgleda na koji način se u ovom javnom preduzeću donose odluke.


Opstrukcija postupaka za raskid ugovora?

Kostić ističe da članovi Udruženja sumnjaju da postoji opstrukcija sudskih postupaka građana koji žele raskid ugovora sa Toplanom.

Ta sumnja se svodi na to da je izvršen politički pritisak na predstavnike sudove da se trenutno zamrznu i stopiraju naši slučajevi - kaže predsednik Udruženja predsednika skupština stanara.


protesti Udruženje najavljuje novi protest; foto: V. K.Novi protest u četvrtak

Predstavnici Udruženja predsednika skupština stanara pozivaju na svoju skupštinu koja će biti održana u utorak 8. decembra - sve predsednike skupštine stanara iz Niša.

Skupština će biti održana u Mesnoj kancelariji “Božidar Adžija” od 17 sati, a na skupu će biti reči o daljim koracima Udruženja.

Osim toga, zakazan je i novi protest, i to u četvrtak 10. decembra u 17 sati. Okupljanje je ispred Toplane, nakon čega će uslediti, po tradiciji, šetnja do Gradske kuće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kosta

    20:35 // 6. 12. 2015.

    Brzo ozdravljenje prof.Jovanovicu.Bravo gradonacelnice. Koliko vidim nikad vise pluseva niste dobili.

  • Nevena

    20:25 // 6. 12. 2015.

    Dobar gest gradonacelnika,Brzo ozdravljenje prof.Jovanoviću

  • Djigeran

    14:05 // 6. 12. 2015.

    Dobar gest gradonacelnika.Kada bi Nis udruzio snage da izadjemo iz krize. Bilo bi dobro.Komentar o Balicu ne ide.Kamo srece da ih ima vise takvih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: