Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:09, 18. 5. 2020.

| Društvo

Udruženje vlasnika lokala: Poplava u “Kalči” zaustavljena nakon naše intervencije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pešački
Udruženje koje brine o "Kalči" reagovalo i noću; foto: printskrin Google maps

Iako su građani vlasnici lokala prstom upirali na menadžera i službu održavanja u “Kalči” kao odgovorne što poplava nije na vreme zaustavljena, iz Udruženja vlasnika lokala koje brine o ovom tržnom centru kažu da su upravo oni i obezbeđenje sprečili veću štetu.

Voda se, kako pišu, pojavila u noći između subote i nedelje, a da voda izlazi iz lokala u kojem su prostorije pokreta “Niš, moj grad”, primetio je radnik obezbeđenja.

Menadžer je već u 01:15 časova bio na objektu i u pratnji čuvara odmah detektovao da voda curi iz lokala u vlasništvu Dinić Gorana u kome je već bila velika količina vode na podu. S obzirom da se na raspoloživi telefon vlasnik nije javio, niti se javio Branislav Jovanović, čija stranka koristi taj lokal, menadžer je sa čuvarem zatvorio vodu u šahti sa koje se snabdeva lamela C, a zatim se primetno smanjilo izlivanje vode iz tog lokala - kažu u Udruženju.

Odmah su, dodaju, obavešteni i vlasnici lokala na spratu ispod kako bi došli i izneli robu i opremu i sačuvali je od vode.

U 6:30 radnik obezbeđenja je, kako kažu, ponovo primetio izlivanje vode, a tada je menadžer već stupio u kontakt sa Jovanovićem koji je, kako kažu, dao odobrenje da se obije lokal.

Tom prilikom je konstatovao da se lokal opet ispunio vodom koja je izlazila na EK ventilu i na crevu za EK ventil u toaletu, a potiče od zadržane vode u instalaciji iznad lokala 72. Radnik Udruženja je zatvorio u lokalu sve ventile, kada je definitivno prestalo svako curenje iz instalacije, ali se sa poda lokala voda i dalje slivala, dok se nije smanjio nivo, jer drugog rešenja nije bilo - pojašnjavaju iz Udruženja.

Oni koji su redakciji prijavili ovaj problem rekli su da na njihove pozive niko nije reagovao. Vodovod se proglasio nenadležnim, a građani tvrde da su zvali i policiju.

Ipak, u Udruženju pojašnjavaju da su oni odmah reagovali, a da je suština problema to što kod pojedinih vlasnika lokala postoji nebriga kako o svojoj opremi tako i o lokalima drugih vlasnika.

Podsećaju da oni kao udruženje brinu o zajedničkoj imovini i zajedničkim resursima i da nemaju ovlašćenje da bez dozvole ili bez poziva vlasnika ulaze u lokale, niti je Udruženje odgovorno za održavanje instalacija i opreme u lokalima.

Udruženje vlasnika lokala u “Kalči” je, pojašnjavaju, nastalo nakon što je Građevinar koji je izgradio i upravljaio “Kalčom” otišao u stečaj, a stečajni upravnik odustao od održavanja objekta.

Vlasnici lokala su se samoorganizovali, formirali udruženje i sada oni brinu o ovom objektu, dok je svako pojedinačno zadužen za svoj lokal.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • od plate mu odbijati sve dok ne namiri stetu kpju je nacinio blasnicima lokala.Nsjlakse da se krije i ne javlja na pozive.

    00:38 // 19. 5. 2020.

    Pa to ako se nejavlja na tel. to ga ne amnestira odgovornosti zasts je mapravio ogromnu stetu. svi blasnici tuxbom kako bi naplatili stretu.Koju naneo

  • Perica

    22:58 // 18. 5. 2020.

    Branislav Jovanović priča o uređenju Niša i kako bi šta trebalo uraditi a svoj lokac nije uredio. Mada postoji mogućnost da su u pitanju različite osobe. Videćemo.

  • Redar

    22:09 // 18. 5. 2020.

    Bolest

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: