Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 27. 5. 2021.

| Društvo

Udruženju Sime Spasića od Grada kancelarija u centru Niša

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Sima Spasić
Prijem članova Udruženja uz pogaču i cveće; foto: Dragana Sotirovski/Fejsbuk

Da je Grad Niš dao u zakup prostoriju u Ulici Vožda Karađorđa ispred broja 7 Udruženju porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji saopštila je gradonačelnica Dragana Sotirovski, koja smatra da su ovim potezom učinili plemenitu stvar, jer su im obezbedili kancelariju u samom centru grada gde će moći da nastave sa aktivnostima. Udruženje vodi Simo Spasić, koji je pred sudom u Nišu bio osuđen za silovanje bivše supruge.

Da se Udruženje obratilo gradu tražeći određenu prostoriju rekla je Sotirovski i dodala da su, kao i svim ostalim udruženjima, dali prostoriju u zakup. sima spasić Razgovor sa članovima Udruženja; foto: Dragana Sotirovski/Fejsbuk

To je prostorija koja će se nalaziti u Voždovoj 7. S obzirom na to da su Nišavski i Toplički okrug dva okruga sa velikim brojem stradalih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji, red je da i naš grad, kao veliki grad ima njihovo predstavništvo u gradu, dakle predstavništvo njihovog udruženja. To su porodice i porodice koje su svoje najbliže izgubili 98/99 na Kosovu i Metohiji - poručila je gradonačelnica.

Kaže da će Udruženje na ovoj lokaciji biti otvoreno za one koji imaju potrebu za njihovim uslugama.

Mislim da smo zaista učinili jednu plemenitu stvar, jer smo tim ljudima omogućili da imaju svoj prostor, gotovo u centru grada i da nastave svoje aktivnosti, naravno na čuvanju tog sećanja na sve te žrtve tog sukoba na Kosovu i Metohiji- ističe.

Na zvaničnom Fejsbuk nalogu napisala je da će taj prostor biti istovremeno i spomen-soba kosmetskih žrtava, junaka otadžbine i heroja Košara.

Brojne reakcije usledile su ne zbog samog Udruženja, već predsednika Sime Spasića, koji je pred sudom u Nišu bio osuđen zbog silovanja bivše supruge.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • penzionerka

    06:17 // 29. 5. 2021.

    Imam empatije prema ljudima koji traze svoje nestale, ali ne mogu da razumem da to udruzenje vodi jedan ovakav covek.

  • Napredni Niš

    17:55 // 28. 5. 2021.

    Šta je čudno, i većnici grada Niša i predsednici opština su ili ležali robiju ili su zreli za istu... Bez te reference ne može da se napreduje kod nje...

  • crni domino

    11:27 // 28. 5. 2021.

    Nislije, sram da vas bude!? Koji korov vi uzgajate! Taj je svoju zenu maltretirao i tukao, bukacio za umobolnika pfrotiv cestitih gradjana, ako uopste znate ko su to cestiti gradjani. Sram da vas bude sto brukate srbijance.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: