Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 22. 7. 2021.

| Društvo

Ugašen Sportski centar u Prokuplju - 67 radnika ostalo bez posla, obećana im otpremnina od 10 prosečnih plata

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Skupština Pk
Jednoglasno odbornici doneli odluku o gašenju Sportskog centra u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Jednoglasnom odlukom svih prisutnih odbornika na današnjoj sednici Skupštine Prokuplja ukinuta je ustanova Sportski centar, čime bez posla ostaje 67 radnika, kojima su nadležni obećali da će im na ime otpremnine isplatiti 10 prosečnih plata u Srbiji. Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović je odluku obrazložio problemom viška radnika u javnim ustanovama, kao prevelikim subvencijama koje je ovaj centar dobijao, a da za to nisu pružali nikakve usluge.

Iako je početka skupštinskog zasedanja Vanja Stojanović, predsednik jednog od dva sindikata Sportskog centra, apelovao na nadležne da ne ostavljaju radnike bez posla u vreme krize i pandemije i da povuku odluku o likvidaciji, odbornici su glasali "za" gašenje ove ustanove. Proces likvidacije će se završiti do kraja godine, a celokupna imovina Sportskog centra preći će u vlasništvo Grada. vanja stojanović Vanja Stojanović predsednik sindikata Sportskog centra tvrdi da su radnici uplašeni; Foto Lj. M.

Obrazlažući odluku o gašenju ove ustanove, gradonačelnik Prokuplja je istakao da godinama postoji problem viška radnika u javnim ustanovama i preduzećima i da se lokalna vlast odlučila za teške odluke, koje su kako tvrdi pre svega u interesu svih građana Prokuplja.

Zbog godišnjih subvencija od oko 60 miliona dinara koje dajemo Sportskom centru i skoro 400 miliona JKP Hammeumu, mi smo samo u ovoj godini odustali od asfaltiranja i sanacije bar 12 planiranih ulica. Smatramo da građani ne smeju vise da trpe zbog problema viška radnika na teret budžeta i morali smo da krenemo u proces racionalizacije. Moram da napomenem da za novac kojim smo subvencionisali Sportski centar nismo dobili baš nikakve usluge, tribine u Sportskoj hali su prljave, svlačionice i toaleti neuredni, sportski tereni u lošem stanju – obrazložio je odluku Aranđelović.

On ističe da će se odlukom o javno-privatnom partnerstvu JKP Hammeum-a gde će se pojedine delatnosti firme dati koncesionaru, likvidacija nerentabilne ustanove uz niz drugih ušteda, u budžetu stvoriti uslovi da se svim građanima omoguće bolji uslovi života.


SSP: Kako od rentabilne za 9 godina ustanova postane gubitaš?

Predstavnici SSP u Prokuplju su pre početka sednice ispred zgrade Grada Prokuplja zatražili odgovor nadležnih i pitali kako se za 9 godina od ustanove koja je pozitivno poslovala pravi gubitaš. SSP Prokuplje Predstavnici Stranke slobode i pravde pozivaju radnike da izađu na ulice i da se pobune protiv ove odluke; Foto: Lj. M.

Za 9 godina vladavine, aktuelna vlast gasi firme jer su “nerentabilne” iako su sve bile pozitivne do 2012. godine. Jedini razlog može da bude jer su imali nesposoban i nestručan kadar za rukovođenje istih. Najlakše je otpustiti radnike, a mi pitamo šta će biti sa imovinom, odnosno konkretno ko će od članova SNS dobiti na upravljanje odmaralište Beli Kamen? Nameće se i pitanje da li će sada radnici gradske uprave raditi kao spasioci na bazenu, voditi školu fudbala, čistiti Sportsku halu – kaže se između ostalog u saopštenju SSP.

Predsednik sindikata Sportskog centra Vanja Stojković kaže da su radnici uplašeni i poniženi, i da čak i u situaciji i kada gube posao i praktično ostaju bez egzistencije, ne smeju da dignu svoj glas i da se pobune.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • M M

    14:07 // 23. 7. 2021.

    Zasto onda naselje Mala guba neplaca vodu ni djubre nemaju pojedine kuce ni cesme a kamo li vodomere,zasto u ulice Dobrickoj i Solunskoj neplacaju svi djubre i vodu,jel mi treba da placamo za njih,Sta je sa deponijom u gradu?Samo da platimo a za uzvrat,sta dobijamo!!!!!

  • Ernan

    23:00 // 22. 7. 2021.

    Pare su trošene odnosno rasipane na uposljavanje radnika na javnim radovima zbog navodno povećanog obima posla, a zapravo da bi se zadržala vlast i fotelje.Za te pare su mogle da se asfaltiraju ulice i ulice, tako da je ovo licemerno.

  • Alex

    22:25 // 22. 7. 2021.

    Treba biti realan u neku ruku. Grad se zaista raspada, mi vise ne licemo na grad, trecina ulica bez asfalta, vecina onih koje imaju asfalt se raspadaju, nemamo parking, novo groblje nije ni zapoceto, nemamo deponiju- ogroman novac je potreban, a kao sto vidimo ove godine uradice samo jednu ulicu!!!! Mislim da je ovo ipak hrabra odluka. Koliko vidim vecina ljudi u gradu podrzava.

    • Loli

      18:25 // 23. 7. 2021.

      Lose vidis, jer imas sns naocare ! Poseti ofamologa !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: