Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 12. 12. 2020.

| Društvo

Ugostitelj u Vranju organizovao proslavu za 50 ljudi, kažnjeni i vlasnik i gosti

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Vranje Brankova
Trojica ugostitelja rekli da nema zakazanih proslava, Komunalna ipak "rasturila" proslavu za više od 50 ljudi; Ilustracija, foto: M. D.

Proslavu punoletstva sa više od 50 ljudi sprečila je Komunalna policija prošle nedelje u jednom ugostiteljskom objektu u Vranju. Neposredno pre toga oni su, prema rečima načelnika Ivice Taškovića, dobili prijave da će u tri objekta narednih dana biti održane proslave, upozorili vlasnike da veselja moraju da se odlože, a sve je rezultiralo rasturanjem proslave u jednom lokalu i kažnjavanjem i vlasnika i gostiju.

Načelnik komunalne Ivica Tašković - Vranje Od prošle nedelje zatišje, kaže načelnik Komunalne Ivica Tašković; foto:Privatna arhiva Kako kaže Tašković za Južne vesti, Komunalna policija je 3. decembra oko 8 ujutru dobila tri prijave da će narednih dana da se održe veselja u tri ugostiteljska objekta u Vranju.

Dogovorili smo se sa rukovodstvom da delujemo preventivno, obiđemo vlasnike, predočimo im da imamo prijave, zamolimo da se veselja odlože ili ćemo u suprotnom biti primorani da ih prekinemo, što nikom ne ide u prilog, dovodimo i sebe i njih u neprijatnu situaciju, kao što je i ispalo u ovom slučaju da je vlasnik organizatore doveo u zabludu - kaže Tašković.

Auto Komunalne policije - Vranje Vlasniku restorana je napisan prekršajni nalog od strane sanitarnog inspektora, za sve punoletne goste su ispisani prekršajni nalozi za nepoštovanje mera lične zaštite i distance za stolom; foto:Privatna arhiva I pored toga što su sva trojica rekla da nema zakazanih proslava, niti će da ih bude, Komunalna je dobila novu prijavu oko 13:30 sati da je slavlje u jednom lokalu već počelo.

Naša patrola je sa sanitarnim inspektorom otišla da proveri da li je to tačno i zatekli goste za stolovima, poslužen ordever, torta, dekoracija, sve je bilo tu. S obzirom na to da je u lokalu bilo preko 50 gostiju pozvali, smo policiju. Vlasniku restorana je napisan prekršajni nalog od strane sanitarnog inspektora, za sve punoletne goste su ispisani prekršajni nalozi za nepoštovanje mera lične zaštite i distance za stolom, prisutni su izlegitimisani i naređeno je da se napusti objekat - kaže Tašković.

Nakon toga, od prošlog petka do danas, kaže da nije bilo prijava i kažnjavanja. Prema njegovim rečima, pre skraćivanja radnog vremena, najviše je bilo problema sa ugostiteljima, dok sada najviše posla ima sa prodavcima koji bi da ukradu još neki minut kako bi duže radili.

Inače, za nepoštovanje mera lične zaštite novčana kazna za fizička lica je 5.000 dinara, za pravna 300.000, a za preduzetnike 150.000.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • estetska hirurgija je resenje

    09:47 // 16. 12. 2020.

    za ove sto ne veruju u koronu pitanju da li veruju u estetsku hirurgiju? ono na primer odu u nanokliniku brant, promene licni opis i odjednom veruju u koronu. ako nemaju novca, a najcesce nemaju jer oni koji pljuju na sve su najcesce praznih dzepova, mogu slobodno da prosetaju turisticki do infektivne klinike i da porazgovaraju sa ovim malo tezim makar u mislima. mozda bi drugacije razmisljali.

  • Pop

    14:33 // 15. 12. 2020.

    Koji ugostitelji, to vecina nisu u zivotu pet puta usli u kafanu,a sad aj samo da se dodje do lovu

  • Nina

    21:52 // 12. 12. 2020.

    Nije u redu da se okupi toliko ljudi, ali nije ni u redu da ih novcano kazne.Mogli su da prodju samo sa opomenom.Gazda je mogao da ugradi fotokataliticke preciscivace vazduha kako bi zastitio goste od eventualnog sirenja virusa .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: