Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:47, 14. 9. 2010.

| Društvo

Ugovor za 220 novih radnih mesta

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
Potpisivanje ugovora

PIROT – Potpisan ugovor o proširenju proizvodnje Tigar tajersa, koji predviđa otvaranje novih radnih mesta i povećanje proizvodnje za milion i po guma godišnje.

Mlađan Dinkić, potpredsednik vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja potpisao je, u ime vlade, ugovor o proširenju proizvodnje Tigar tajersa vredan 16 miliona evra, od čega ministarstvo ekonomije i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA dodeljuju podsticaj za svako novootvoreno radno mesto u iznosu od 4.000 evra, odnosno ukupno 880.000 evra.

U ime Tigar tajersa ugovor su potpisali Vladimir Nikolić, generalni direktor i Bruno Mason, direktor industrijskih aktivnosti.

Ugovorom je predviđeno otvaranje 220 novih radnih mesta i povećanje proizvodnje za milion i po guma godišnje. Najveći deo proizvodnje, oko 95% namenjen je izvozu.

Trenutno Tigar tajers proizvodi 6,5 miliona guma godišnje. Bruno Mason je rekao da je zadovoljan brzinom realizacije dogovora koji su sa Siepom započeti pre dva i po meseca.

Posle Tigra, Dinkić je posetio i Industriju odeće Prvi maj u kojoj je raskinuta privatizacija pre nekoliko meseci. Dinkić je u razgovoru sa novim rukovodstvom obećao da će država pomoći pri pronalaženju novog strateškog partnera za ovu fabriku.

Potpredsednik Vlade je najavio da će biti obezbeđena sredstva kako bi se radnicima u toku oktobra povećala plata za 20%.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: