Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:48, 26. 8. 2011.

| Društvo

Ugrožena bezbednost građana u Nišu

Autor:N.T.Izvor:Južne vesti
490x370_kafic-proces

NIŠ - Luda vožnja „mercedesom“ po šetačkoj zoni u centru grada, dva momka ubodena u srce, samo su neki od događaja iz policijske hronike u Nišu koji su ovih dana ozbiljno uznemirili javnost, ali i dali alarmantan signal da bezbednost građana više nije tako sigurna u gradu.

Ovi događaji bi trebali da budu i zvuk za uzbunu gradskim vlastima, policijskoj upravi i drugim nadležnim ljudima u Nišu, da nešto mora da se učini kako bi se normalni građani zaštitili od raznoraznih kabadahija koji očigledno bez straha od kazne uznemiruju Nišlije.

Nasuprot tome, mnogi su očekivali da ujutru, posle divljanja mladića autom po gradu, gradonačelnik Niša Miloš Simonović obiđe radnike u radnjama koji su bili vređani, ali on to nije učinio.

Istini za volju, niko od novinara ga i nije pitao za komentar. Gradonačelnik se tek danas, posle 2 dana, oglasio pisanim saopštenjem i nije dozvolio novinarima da postave pitanja.

Južne vesti su i u niškoj policiji pokušale da dobiju komentar na pitanje šta će se učiniti povodom povećane stope ove kategorije kriminala, ali nam je rečeno da je "saopštenje povodom narušavanja javnog reda i mira dato u javnost".

Uz to nam je saopšteno da "nema razloga za prepucavanjem sa ljudima koji u javnosti apeluju da se pod hitno postavi načelnik policije koga Niš očekuje gotovo dve godine“.

Jedan od ljudi koji je sazvao konferenciju za novinare povodom nasilničkog ponašanja u centru grada je Branislav Jovanović, narodni poslanik G17 plus, koji je žestoko napao policiju da ne radi svoj posao.

- Nišu je hitno potreban načelnik policije jer je ovo otišlo predaleko. Ne moramo da ćčekamo da Beograd donese odluku jer se incidenti odvijaju pred našim vratima. Siguran sam da Niš ima kvalitetne ljude za to mesto - rekao je Jovanović.

U poslednjim incidentima Niš se polako vraća u vreme devedesetih kada su ulice u Srbiji više ličile na Teksas pretprošlog veka, nego na Evropu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • mm

    21:05 // 30. 8. 2011.

    Ovi dogadjaji u poslednjih par dana, su samo deo onoga sto se svakodnevno desava u Nisu. Ova ubistva su drasticni slucajevi, a postoje i oni ne toliko ocigledni i koji mogu biti zaista opasni. Takvi su reciomo sledeci:
    - Zasto niko ne kotrolise ulazak automobila i motora u pesacke zone grada kao sto su Tvrdjava, plato kod Kazandzijskog sokaceta, Pobedina ulica! To su mesta sa velikim protokom ljudi, posebno onih sa malom decom koji recimo izadju u stenju i na njih naleti motor koji zeli sebi da skrati put? Sramota! Da li je iko ikada video policajca u ovim zonama? Ja nisam!
    - Zasto je prekoputa kafica Ipsilon uvek parkirano nekoliko automobila u nedozvojenom smeru. Ta ulica pored Caira, ne znam joj ime, je jednosmerna, ali uvek se nadje neki "baja" kojem je daleko da udje u ulicu u dozvoljenom smeru. Nego udje u ulicu iz nedozvoljenog smera, preko pesackog, gde se izmedju ostalih, najvise deca krecu prema Cairu.
    Ovo su samo dva primera koja kao majka malog deteta primecujem.

  • pouzdan

    08:01 // 29. 8. 2011.

    kakve dezinformacije,pritvor im je produze...mada znam da se ova dvojica sto nisu povratnici iskreno kaju,sumnja se da im je nesto bilo ubaceno...

  • Anarhija

    02:30 // 28. 8. 2011.

    Metak u čelo svakom. Mislim da je samo smrtna kazna jedini način da se reše problemi, koje ova bagra pravi vec duze vreme po gradu. A svi ćute. Imaju zaštitu grada, što je najgore. Treba jos neko da ostene invalid, bez bubrega ili da jednostavno pogine, pa da onda pod pritiskom javnosti vinovnici budu iza rešetaka na 48h. Duže od toga ne moze. Vešala nama trebaju. Jeste surovo, ali je i slepcu očigledno da od pravde i mira u Nisu nema ničega. Policija ćuti o svemu. Zgrožen sam u kakvom gradu živim i sa kim ga delim.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: