Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 6. 3. 2013.

| Društvo

Ugroženo funkcionisanje Grada

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
perisic123.jpg
Zoran Perišić, arhivska fotografija

Račun Direkcije za izgradnju u blokadi je za 16,5 miliona dinara, a kako kaže gradonačelnik Zoran Perišić, to ugrožava funkcionisanje Grada.

Firma “DIZ komerc” iz Užica koja je radila fasadu crkve u praku Svetog Save, blokirala je račun Direkcije za izgradnju grada, jer je, kako kaže gradonačelnik, pustila menice u vrednosti od 12,5 miliona, a ukupna blokada Direkcije trenutno je 16,5 miliona dinara.

On kaže da je blokadom računa Direkcije ugroženo funkcionisanje Grada, jer su onemogućeni transferi novca ka mnogim javnim preduzećima.

-  Ugroženo je zato što preko Direkcije mi dajemo plate, recimo Zavodu za urbanizam. Ja ne mogu da platim ništa Nišstanu, ne mogu da platim ništa Medijani i Gorici dok god je račun Direkcije u blokadi - rekao je Perišić Južnim vestima.

Izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Jovanović odbacio je gradonačelnikove tvrdnje.

Jovanović kaže da Direkcija nikako ne može da blokira Grad i da je zapravo problem u blokadi gradskog računa zbog prinudne naplate Nišekspresa.

Ipak, on potvrđuje da je u blokadi i tekući račun Direkcije, ali, kako kaže, očekuje da će to biti rešeno narednih dana.

- Od juna meseca Grad nije isplatio obaveze prema firmi "DIZ komerc" iz Užica. Došlo je do utuženja, ali nadam se da ćemo u par dana da deblokiramo račun  - rekao je Jovanović.

Kako su Južne vesti juče objavile, gradski račun koji je, prema podacima sa sajta Narodne banke Srbije blokiran već skoro 2 nedelje, kako objašnjava gradonačelnik Perišić, je "račun za utuženja". On pojašnjava da kada stigne neko utuženje, u tom trenutku sa tog računa može da se skine do 50 odsto novca koji se trenutno nalazi na njemu.

Iako, tvrdi gradonačelnik, račun Grada nije blokiran on je, kako kaže, stopirao isplatu plata Gradskoj upravi dok se budžet ne uravnoteži.


Rešenje kredit

Prvi korak ka sređivanju budžeta je i uzimanje kredita, što je Gradsko veće odobrilo na današnjoj sednici. U narednom periodu Grad bi trebalo da podigne kredit u iznosu od 340 miliona dinara, koji bi trebalo da bude vraćen do kraja godine.

Kredit se uzima zbog tekuće likvidnosti, a njime će, kako je pojasnio gradonačelnik, biti podmirena dugovanja prema firmama kojima Grad duguje novac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran

    23:19 // 7. 3. 2013.

    Gledam sliku Perišicevu, hm.. kakav pozer, zaljubljen sam u sebe, trenirao za ntv emisiju kod Lore, ono je gradonacelnice bilo jadno i smešno. Trebalo je da bude barem jedno negativno pitanje, preteraste ga

  • Jovan

    15:13 // 7. 3. 2013.

    Pazite šta pišete, ako gradonacelnik u nekom komentaru posumlja da je neko od vas neistomišljenik ili niste mu po ukusu ili ukusu Banđura - nadrljaliste!
    Eto vam buđetske inspekcije. Njegov školski drug je direktor inspekcije ,odustao od ldp-a i ostao direktor, redovan je na konsultacijama kod Perišića. To vam je kao u ona davno zaboravljena vremena i ako nema , mora da ima nešto.
    znate onu priču ko prvi vice DRŽ TE LOPOVA!

  • Zorana

    14:41 // 7. 3. 2013.

    Ugroženo funkcionisanje grada,pa naravno, kad bi mu ego bio manji verovatno bi bolje radio.Ledena faca, nemoralan covek, spreman na sve da okrivi oko sebe. Sve što je tako sve je upropastio. Njegove Horde jurišaju i vitlaju glupostima.Strašno je to što neznaju ništa, ama baš ništa, najezda skakavca
    Perišić taština praznine

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: